Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Linda Öhrström väljer 5 favoritprodukter.
Linda Öhrström väljer 5 favoritprodukter.
Linda Öhrström väljer 5 favoritprodukter.
Linda Öhrström väljer 5 favoritprodukter. Foto: Weronika Bela

Prinsessan Victorias makeupartist Linda Öhrström om sina bästa ekologiska skönhetsprodukter

Med en lång karriär som hyllad makeupartist, där hon bland annat sminkade kronprinsessan Victoria på bröllopsdagen, är Linda Öhrström en rutinerad testare av skönhetsprodukter. Idag använder hon främst ekologiska sådana, här listar hon sina favoritprodukter.

Lisen Sundberg
Anja Skeppe Grahn

Linda Öhrström, 46 år, började karriären som assistent för Val Garland, Charlotte Tilbury och Pat McGrath på 90-talet och har sedan dess gjort i stort sett alla stora visningar, jobbat med fotografer som Rankin, Nick Knight och arbetat kreativt med artisten Robyn. Nu sitter hon även som jurymedlem i Organic Beauty Awards i Sverige.

– Jag brukar säga att lyckliga människor är vackra människor. Skönhet är så mycket en livsstil tycker jag; vad du äter och hur du lever. Krämer och smink är bara målarfärgen på själva huset, och där tycker jag att ekologiskt är så mycket härligare, det känns som att man bor i ett spa!

Lindas gröna skönhetsfavoriter.

Naturlig rengöring

Sweet & creamy oil cleanser från Marina Miracle.

– Jag har väntat på en ekologisk variant av Shu Uemuras rengöringsolja, och nu har Marina Miracles rengöring blivit en favorit. Tidigare var alla ekologiska oljerengöringar bara ren olja som man skulle massera in och ta bort med en varm, fuktig handduk, men det är jag för lat för! Den här blir i stället som en emulsion när den kommer i kontakt med vatten och tar bort allt.
Sweet & creamy oil cleanser, Marina Miracle. Mer info och köp här (länk till Lyko).

Härlig mist

Cactus hydrating facial mist från Weleda.

– Cactus hydrating facial mist från Weleda använder jag i studion och på plåtningar. Där kan jagospraya in den här sprayen i fläkten så det blir som ett härligt doftmoln också.
Cactus hydrating facial mist, Weleda. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Klassiker i necessären

Skin food och Skin food light från Weleda. Noni glow sleeping mask från Kora Organics.

– Jag testar mycket produkter som jurymedlem i Organic Beauty Awards, men jag trillar alltid tillbaka till Skin food från Weleda. Inga nattkrämer slår den, och den finns i alla makeupartisters kit, som ger glow, fukt och man kan ha den på läpparna. Jag har den alltid i sminkkitet och hemma. På vintern den vanliga och på sommaren den som är lättare som heter ”Light”. En annan favorit för natten är Kora Organics Noni glow sleeping mask.
Skin food, Weleda. Mer info och köp här (länk till Kicks).
Skin food light, Weleda.
Mer info och köp här (länk till Kicks).
Noni glow sleeping mask, Kora Organics.
Mer info och köp här (länk till Kicks).

Droppar som ger glow

Self tan drops från Estelle & Thild.

– Älskar, verkligen älskar Self tan drops från Estelle & Thild! Jag droppar den i fuktkrämen på morgonen de dagar när jag känner att jag måste ’defrost my face’. Den tinar upp ansiktet och ger det lite glow, men den gör aldrig att man ser brun-utan-solad ut. Ett annat knep för glow, dränera och få i gång blodcirkulationen är att använda små silikonkoppor på ansiktet någon gång i veckan. Massage är ett knep som jag använder på modellerna också om de känns lite trötta. Då adderar jag lite pepparmintolja på handlederna också för att att pigga upp.
Self tan drops, Estelle & Thild. Mer info och köp här (länk till Lyko).
Acu cups från Nordic Superfood.
Mer info och köp här (länk till Lyko).

Bästa knepet för att jämna ut hudtonen med concealer

Un cover-up från Rms Beauty.

– Bästa quickfixen och basen är Rms Beautys Un cover-up. Den blir väldigt naturlig, fin och smälter in i huden med värmen från fingrarna. Om man pudrar lite ovanpå så kan man alltid spraya lite av fuktmisten från Weleda över för att få bort lite av den pudriga känslan.
Un cover-up, Rms Beauty. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

LÄS MER: Frisören Sarah Åsard berättar om de 5 skönhetsprodukterna hon inte vill vara utan