Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Danska Liv Winther om sin beautyrutin: ”Jag är ganska avslappnad när det gäller hudvård”

Hon började som makeupartist och frisör, sadlade om till skönhetsredaktör och driver nu skönhetssajten Wash Your Face samt en plattform för mammor, To the Moon Honey. Danska Liv Winther vet allt om den naturliga danska looken.

”Jag har alltid älskat makeup som knappt syns, som smälter in i huden och nästan försvinner. Hudvård hänger ihop med detta, så klart, men jag är ganska avslappnad när det gäller hudvård och jag vill gärna bidra till att förmedla en mer positiv, mindre kravfylld bild av skönhet till unga kvinnor. Många använder alldeles för kraftfulla produkter, fast de inte alls behöver det. Vi behöver slappna av lite mer när det gäller vår hud. Men när det kommer till smink kan jag gärna nörda ner mig i små nyansskillnader på rouge och foundation.”

BÄSTA BASEN

”Jag blandar alltid två färger foundation som jag mixar i en tredje behållare. Beroende på säsong eller behov blandar jag i lite mer mörk eller ljus. Jag har använt Mac Face and Body Foundation i många år. Bobbi Browns stickfoundation är också fantastisk. Rouge ska vara ljusbrunt eller dra åt persika. Jag älskar märket Glossier, de gör de bästa färgerna som inte är oljiga. Jag avslutar basen med Tromborgs Mineral Foundation.”

”Multipalett från Nars, crèmerouge från Glossier, mascara från Benefit, puder från Tromborg, primer från”Multipalett från Nars, crèmerouge från Glossier, mascara från Benefit, puder från Tromborg, primer från”Multipalett från Nars, crèmerouge från Glossier, mascara från Benefit, puder från Tromborg, primer från
”Multipalett från Nars, crèmerouge från Glossier, mascara från Benefit, puder från Tromborg, primer från

Giorgio Armani och ögonskuggspalett från Natasha Denona.”

ROUGEKNEP

”Dutta eller svep lite av ditt rouge även på näsan nu under sommaren – det ger en vacker, naturlig värme åt din hud.”

ÖGONMAKEUP

”Benefits They’re Real Mascara gör mycket för mina sparsamma fransar. Men var försiktig med borsten, den är lite taggig och man råkar lätt sticka sig i ögat. Alltid brun kajal längs med övre fransraden. Gosh, Mac, Glossier Play, Lancôme eller Chanel – bara den är brun. Kvällstid har jag lite mer kajal längs med vattenlinjen.”

TORRBORSTA

”Jag älskar borstar av naturmaterial för både kropp och hår. Mason Pearson till håret och Karmemejus torrborstar till kroppen – det är ren terapi för nervbanorna!”

KROPPSLYSTER

”På sommaren ger jag kroppen extra färg – det är så fint med lite extra glöd. Min favorit är Skin Glow från Amazing Space, den ger mycket färg men går in fint och ger huden en massa gott.”

”Hudvård från bland annat Rudolph Care, Ling och Biotherm.””Hudvård från bland annat Rudolph Care, Ling och Biotherm.””Hudvård från bland annat Rudolph Care, Ling och Biotherm.”
”Hudvård från bland annat Rudolph Care, Ling och Biotherm.”

HUDVÅRDSRUTIN

”Jag börjar med rengöringen Purifying Cleanser från Ling, den är supermild men samtidigt effektiv. Dagarna före menstruation använder jag Murads Clarifying Cleanser, som är ganska intensiv så jag har den bara några gånger i månaden. Efteråt återfuktar jag med Dual Moisture Emulsion från Ling, som verkligen är en ’game changer’ med sin lätta och samtidigt fuktighetsgivande och mjukgörande konsistens. Jag har också serum, antingen Oxygen Plasma Potion från Ling eller Biotherms nya Life Plankton Elixir. Dagcrème växlar jag beroende på säsong. För närvarande är det Andrea Rudolphs Facial Cream, men jag älskar också Själ Kura Intuitif Cream.”

KVÄLLSRUTIN

”Det är lite pinsamt med tanke på min kunskap, men jag kan vara dålig på att tvätta av mig makeupen på kvällen. Nu har jag dock fått ett nytt örngott och en ögonmask i siden från fina varumärket Beauty Sleeper, och då kommer jag att vara noggrannare med rengöringen för att hålla dem rena från smink.”

KÖPENHAMNS-SPA

”Jag gör ansiktsbehandlingar tre gånger om året, men det bästa jag vet är helkroppsmassage, och jag fick en riktigt bra massage på Nimb Hotels nya spa i Köpenhamn.”

FRISÖR

”Jag klipper mig hos Cim Mahony i Bredgade i Köpenhamn ett par gånger om året, och det är alltid den ultimata skönhetsbehandlingen. Jag älskar min naturliga hårfärg, som är en kall brun, men de senaste åren har jag fått några gråa hår och jag har börjat färga. Vi kämpar med att hitta en helt naturlig brun, utan röda undertoner. Jag berättar när jag hittat det.”

”Jag har nyligen varit gravid och ammat, så jag har inte använt doft på ett tag, men jag älskar fortfarande Diors Bois d’Argent, Dior Homme”Jag har nyligen varit gravid och ammat, så jag har inte använt doft på ett tag, men jag älskar fortfarande Diors Bois d’Argent, Dior Homme”Jag har nyligen varit gravid och ammat, så jag har inte använt doft på ett tag, men jag älskar fortfarande Diors Bois d’Argent, Dior Homme
”Jag har nyligen varit gravid och ammat, så jag har inte använt doft på ett tag, men jag älskar fortfarande Diors Bois d’Argent, Dior Homme

och rollern från amerikanska Child Perfume, som ger känslan av att man står mitt i ett jasminfält i Grasse.”

VARANNANDAGSSTYLING

”Jag tvättar håret varannan dag, och innan jag fönar håret har jag i Anti.Gravity från Kevin Murphy. Med hjälp av antingen Remington’s Twirl Fountain eller Dysons Air Wrap Styler formar jag håret i mjuka vågor. Efter föning kramar jag i lite Limesoufflé från Less is More i topparna.”

NAGLAR

”Jag har alltid Shellac som jag gör hos Gitte på Blow i Köpenhamn. Hon försöker få mig att prova något nytt varje gång, men det slutar alltid med färgen ’Uncovered’.”

SKÖNHETSSHOPPING

”I Love Beauty, skönhetspaviljongen vid Kongens Have, är värd ett besök. Butiken drivs av Charlotte Torpegaard, som också var skönhetsredaktör, och den är fylld med de bästa ekoprodukterna – jaderollers och oljeserumet Vintner’s Daughter.”

Av ANJA SKEPPE GRAHN 

Foto PETRA KLEIS