Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marknadschef Elinor Nystedts garderob: ”Jag är generellt mycket 90-tal!”

Elinor Nystedt arbetar som Creative Marketing Director på J.Lindeberg i Stockholm. Hennes egen stil är i ständig förändring med en bas i 90-talet.

STIL ”Min stil är i konstant utveckling; den förändras över tiden och beror på vad som inspirerar mig just då. Jag är generellt mycket 90-tal och gillar dynamiken mellan att klä mig maskulint och feminint. Blandar ofta upp sportkläder med mer uppklädda, eleganta plagg.”

FAVORITDESIGNER ”Det finns många! Mina all-time favoriter är Martin Margiela, Phoebe Philo för Céline och Raf Simons. På senaste tiden har även J.W. Anderson för både egna märket samt för Loewe intresserat mig samt Demna Gvasalia för Vetements och Balenciaga.Vetements plockar upp gamla plagg och referensvärldar som jag gillar och är uppvuxen med och förpackar det på ett tydligt estetiskt och roligt sätt som gör det intressant. Jag är väldigt intresserad av mindre designer och varumärken. Det känns viktigt. Jag köper ofta grejer av dem.”

VARDAGSSTIL ”Jag mixar mycket, och det blir ofta en blandning av olika proportioner och silhuetter; större herrkavajer till 90-talets strap-klänningar, överdimensionerade plagg som blandas med feminina tightare plagg. Kjol över byxor – jag gillar lager på lager.”

PARTYSTIL ”Adderar en smalare silhuett till herrkavaj, smink och smycken. Just nu är jag inne på örhängen!”

JEANS ”Levi’s 501:or i en kortare längd eller ett par Levis 517 som jag hittade i LA, som sitter bra – vilket är svårt att hitta om du inte vill ha stretch i dem. Jag bär oftast modellen ’Cut’ eller ’Ace’ från Weekday, eller ett par vida från Margiela som jag gillar.”

VÄSKA ”Fokuserar inte så mycket på väskor men älskar min blå pusselväska från Loewe – den är i perfekt storlek, färg och fungerar med allt och känns modern och rolig. Tycker att Jonathan Anderson har lyckats skapa en ny generations väskor.”

SIGNATURSMYCKE ”Minicreoler, nitar och min vigselring. På senaste tiden har jag även använt en choker i 90-talsvibe i olika färger och stora silver­örhängen.”

SKOR ”Ankelboots i svart och blått ormskinn från Margiela. Mina Vetements-ankelboots, Timberland-boots och sneakers från Converse, Adidas och Nike.”

UPPSEENDEVÄCKANDE PLAGG ”Kan vara min cape från Ann-Sofie Back Atelje som är gjord av solglasögon.” 

INSPIRATION ”Alla starka, fantastiska kvinnor jag möter och ser varje dag. Jag är också väldigt inspirerad av subkulturella rörelser eller något som börjar med en form eller färg som skapar och förmedlar en visuell känsla.”

STILRÅD ”Var öppen, prova saker – det är bara något du bär, inte vad du är. Och tänk på att du får en ny chans om och om igen!”

KAN INTE FÅ NOG AV ”Skor och byxor.”

MEST ANVÄNDA ”Mina blå croppade Adidasbyxor … Och ett par röda likadana. Större herr­kavajer!”

SENASTE KÖPET ”En armygrön Prada-dunjacka.”

SKULLE ALDRIG BÄRA ”För små skor eller för höga klackar, jag vill känna mig bekväm.”

SAKNAR I GARDEROBEN ”En vit bomullsskjorta, inte för stor och inte för lång. Jag lyckas alltid stöka till det i min mans garderob i hopp om att hitta den perfekta.”

BEAUTY ”Jag försöker hålla det till så få och enkla produkter som möjligt nuförtiden, men jag testar en hel del saker eftersom jag är nyfiken. Använder enkel AHA- kräm några gånger i veckan och resterande dagar en crème från Restylane för ansiktet. Bioderma som ansiktsrengöring. Kropps-lotion med raw sheasmör från Nubian Heritage. Deodorant utan tungmetaller från Herban Cowboy.”

BÄSTA BEAUTYKÖP ”Proteinspray för håret från Less Is More. Locobase pair crème från Apoteket är det bästa någonsin för torra läppar! Nars har den bästa duoögonskuggan som är perfekt för att skapa en naturlig, icke-makeup-look. Har även hittat det bästa moderna läppstiftet med 90-talskänsla från Laura Mercier i färgen ’Malt’.” 

DOFT ”Dofter där både det maskulina och feminina är närvarande, jag gillar doften av trä och läder. Comme des Garçons Play Red har jag använt det senaste. Den är lagom intensiv och intressant utan att dofta alltför mycket.”

BEAUTYRÅD ”Drick vatten, sov, ät antioxidanter och ta hand om dina celler och enzymer. Använd solskydd hela året, jag använder 50+ från Nuskin.”

KLAR PÅ FEM MINUTER ”Täcker med concealer där det behövs, rouge i en naturlig färg, lite parfym och sedan är jag klar.”

MUSIK ”Lyssnar på alltifrån 60-talsmusik till hiphop.”

BOK ”Läser alltid lite i boken ’The Four Agreements – A Practical Guide to Personal Freedom’ av Don Miguel Ruiz.”

NATTLIV ”Jag försöker alltid testa nya platser runt om i Stockholm, men tenderar att komma tillbaka till platser som är avslappnade.”

FAVORITSTAD ”Stockholm för att bo, annars Hongkong och Tokyo.”

FAVORITBUTIK”Dover Street Market.”

foto Joona Laulajainen