Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Modekändisarna bekänner: ”Våra värsta semesterköp”

I dessa tider är det lätt att drömma sig tillbaka till underbara resor man gjort till varmare breddgrader eller pulserade storstäder där livet blir enklare, färggladare och härligare. Då är det lätt att glömma semesterns baksida: Semesterköpen från helvetet. Fyra modeprofiler bekänner sina felköp.

LÅNGT IFRÅN DIN VARDAG i en ny, spännande miljö är det lätt att inspireras. Vilket naturligtvis är underbart, men ibland tar känslan av ett annat sammanhang över och man tror att man har en helt annan stil än vad som egentligen är fallet. I sällskap av en sandstrand eller en världsstad så händer inte sällan att modeköp som du normalt aldrig skulle göra plötsligt känns helt rätt. I en dag eller två.

Kostymören och stylisten Sofie Krunegård

Sofie med sin make, artisten Markus Krunegård.Sofie med sin make, artisten Markus Krunegård.Sofie med sin make, artisten Markus Krunegård.
Sofie med sin make, artisten Markus Krunegård. Foto: Jörgen Ringstrand/Rockson

”Jag hängde i en ateljé hos en designer i Mexiko. Hon visade sina grejer, vi drack vin och solen var varm. Jag slog till på ett svindyrt handgjort halsband som just där och då i mitt huvud skulle passa till 'allt'. Till jeans och T-shirt, med klänning eller till och med hängande på väggen som ett konstverk. Väl hemma i Sverige utan sol och vin packade jag upp mästerverket - ett knypplat knippe vinbär i garn. Fult och dyrt var det.”

LÄS ÄVEN: Intervju med Sofie och Markus Krunegård om deras relation och kreativa utbyte

Journalisten och tv-programledaren Karin Magnusson

Karin Magnusson i samband med att hon programledde Nobel-sändningarna i SVT.Karin Magnusson i samband med att hon programledde Nobel-sändningarna i SVT.Karin Magnusson i samband med att hon programledde Nobel-sändningarna i SVT.
Karin Magnusson i samband med att hon programledde Nobel-sändningarna i SVT. Foto: JANNE DANIELSSON / SVT

”På 90-talet kunde jag inte åka till London utan att köpa klubbkläder i reflexmaterial. Det var två problem med detta: Jag har aldrig varit en klubbmänniska och jag har aldrig förstått vitsen med reflexer om man inte rider, springer eller cyklar i mörker. Numera shoppar jag aldrig utan att ställa kontrollfrågan 'Funkar detta på Norrmalmstorg?'.”

LÄS ÄVEN Karin Magnussom om hur hon upptäckte god smak

Artisten Julia Frej

Julia Frej sjunger till förmån för musikerförbundets krisfond i oktober 2020.Julia Frej sjunger till förmån för musikerförbundets krisfond i oktober 2020.Julia Frej sjunger till förmån för musikerförbundets krisfond i oktober 2020.
Julia Frej sjunger till förmån för musikerförbundets krisfond i oktober 2020. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

”I New York blir man lätt inspirerad av udda saker - till exempel som i mitt fall: ett par knallröda glittriga platåskor med 15 centimeter klack. Det kan ha spelat in att det var jul. Jag bar dem på någon plåtning, en nyårsafton och på ett gig. Men sedan aldrig mer. Tyvärr.”

Stylisten Emine Sander

Emine Sander trivs, trots allt, bäst i svart.Emine Sander trivs, trots allt, bäst i svart.Emine Sander trivs, trots allt, bäst i svart.
Emine Sander trivs, trots allt, bäst i svart.

”Jag var i Rio de Janeiro och jobbade. Allt och alla var så snygga och färgglada. En eftermiddag hade jag tid över för att gå på stan, och då köpte jag en 'fantastisk' illgrön, superdyr sidenklänning med asymmetrisk skärning. Jag kände mig som Adriana Lima när jag bar den under några varma kvällar i Rio. Sedan kom jag hem med samma känsla i kroppen, gick på fest i min brasseklänning. Där blev jag bittert varse att jag egentligen bara trivs i och bär svart!”

LÄS ÄVEN Kommer de här nya svenska skönhetsmärkena förändra din hudvårsrutin?