Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Modellen Cajsa Wessbergs signaturstil: ”Mitt rakade hår adderar något intressant till min look”

Modellen och illustratören Cajsa Wessberg delar med sig av hur hon fann sin signaturstil! 

Cajsa Wessberg:  ”Mitt rakade hår adderar något intressant till min look”

”Cajsa Wassberg bär topp från Cos och örhänge från Knobbly Studio.””Cajsa Wassberg bär topp från Cos och örhänge från Knobbly Studio.””Cajsa Wassberg bär topp från Cos och örhänge från Knobbly Studio.”
”Cajsa Wassberg bär topp från Cos och örhänge från Knobbly Studio.”

”För ungefär tre år sedan var jag trött på mitt långa blonda hår, jag ville bara klippa av det. Jag hade sett två rakade modeller på en visning, och det var första gången  jag såg den frisyren som något vackert kopplat till mode, innan hade jag sett det som ett politiskt statement. Jag höll mig från att raka av det före midsommar, eftersom vi firar traditionellt med släkten. Men mitt under allsången smög jag ut, satte mig på gräsmattan och rakade av allt. 

Jag tror att en anledning till varför det gått så bra för mig som modell är för att jag har ett snällt och klassiskt ansikte, lite av ett dockansikte, och då är det skönt att kontra med en hårdare frisyr. Jag gillar att leka med kontrasterna snällt och klassiskt mot det lite hårdare samt street- och hiphopkultur. Jag gillar till exempel att raka in mönster på huvudet, jag tycker det blir fint att ha ihop med en uppdressad kavaj.

En dag kommer jag säkert att låta håret växa ut igen, men jag har ingen aning om när. Jag vet inte vad jag skulle ha annars, och jag är inte sugen på någon annan frisyr i dags-läget. Vägen till långt hår känns dessutom inte så lockande just nu. Jag mår bäst i min rakade frisyr, och det tillhör dessutom mitt varumärke – som modell är det bara en fördel eftersom det adderar något intressant till min look. Det är kontrasterna som jag älskar.”

TIPS! STYLEBYS NYA HÖSTBOX ÄR ÄNTLIGEN HÄR, FYLLD TILL BREDDEN MED FANTASTISKA SKÖNHETSPRODUKTER FRÅN VÄLKÄNDA VARUMÄRKEN – MER INFO OM BEAUTYBOXEN HITTAR DU HÄR

fotograf Frida Marklund / Lundlund

stylist Mikaela Hållén

text Alexandra Lahdo

hår Philip FohliN / Linkdetails

makeup Regina Törnwall / Linkdetails

fotoassistent Linn Hansson