Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mikaela Hållén är moderedaktör för STYLEBY.Mikaela Hållén är moderedaktör för STYLEBY.Mikaela Hållén är moderedaktör för STYLEBY.
Mikaela Hållén är moderedaktör för STYLEBY. Foto: Mikaela Hållén

Moderedaktören Mikaela Hållén visar sin garderob: ”Mina knep för att ge plaggen nytt liv!”

Mikaela Hållén är moderedaktör på STYLEBY och stylar även modereportage i Damernas Värld. Hennes stil varierar mellan årstiderna men innehåller alltid väl utvalda plagg och accessoarer med stort genomslag. 

Klänning från Envelope1976 x Net-a-Porter.Klänning från Envelope1976 x Net-a-Porter.Klänning från Envelope1976 x Net-a-Porter.
Klänning från Envelope1976 x Net-a-Porter. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

ATT ARBETA MED STYLEBY ”Att vara moderedaktör på STYLEBY är ett jobb som kräver engagemang, hårt arbete och kreativitet. Inför varje nummer lägger vi mycket tid på att planera innehållet för att leverera det absolut bästa till er läsare, och det är just den processen som jag tycker om mest, tiden då idéer ska bli till verklighet. Men, jag måste ändå säga att inget slår känslan av att hålla ett sprillans nytt magasin i handen – resultatet!”

Jag har en sommarstil och en vinterstil

STIL ”Jag har en sommarstil och en vinterstil – när det är kallt ute klär jag mig i svart och lägger fokus på små detaljer. Det kan vara att mixa material, bära en topp med en udda halsringning eller puffig ärm. På sommaren tar jag fram mina färgglada klänningar och adderar smycken i guld. Jag beskriver min stil som minimalistisk, med en tvist.”

Sko från Sania d’mina och jeans från Levi’s.Sko från Sania d’mina och jeans från Levi’s.Sko från Sania d’mina och jeans från Levi’s.
Sko från Sania d’mina och jeans från Levi’s.

FAVORITDESIGNER ”Jag inspireras av Nicolas Ghesquière för Louis Vuitton och Simon Porte Jacquemus för egna märket.”

VARDAGSSTIL ”Klär mig gärna bekvämt! Träningskläder till vardags är inte ovanligt, men då väljer jag ett ytterplagg som tar för sig desto mer. Står jag i en fotostudio på jobb bär jag ofta jeans, sneakers och en stickad tröja.” 

Topp från Céline och byxa från RodebjerTopp från Céline och byxa från RodebjerTopp från Céline och byxa från Rodebjer
Topp från Céline och byxa från Rodebjer Foto: MIKAELA HÅLLÉN

PARTYLOOK ”Klänning från Jacquemus, sandaler med klack och smycken i guld – go big or go home.”

Klänning från Attico och ringar från CU Jewellry och CbyC.Klänning från Attico och ringar från CU Jewellry och CbyC.Klänning från Attico och ringar från CU Jewellry och CbyC.
Klänning från Attico och ringar från CU Jewellry och CbyC. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

VÄSKA ”Ärligt talat är jag ingen väskperson, jag tycker inte om att bära på saker. Därför är jag otroligt glad över mini-bag-trenden. Jag har en blå väska från Frame som rymmer det viktigaste: mobil, nycklar och plånbok, och en superliten väska från Boyy som rymmer två tamponger. 

Väskor från Frame och Boyy.Väskor från Frame och Boyy.Väskor från Frame och Boyy.
Väskor från Frame och Boyy. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

SIGNATURSMYCKE ”Enkla hoops i guld.”

LÄS ÄVEN: Stylisten Wasima Ayad klär sig alltid som om Rihanna skulle komma in i rummet 

FAVORITSKOR ”Platta sandaler på sommaren.” 

Highlighters från bland annat Rms och olja från Kora.Highlighters från bland annat Rms och olja från Kora.Highlighters från bland annat Rms och olja från Kora.
Highlighters från bland annat Rms och olja från Kora. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

PÅ RESAN ”Tulip tote från Little Liffner är det perfekta handbagaget.”

Väska från Little Liffner.Väska från Little Liffner.Väska från Little Liffner.
Väska från Little Liffner. Foto: Mikaela Hållén

JEANS ”Mina jeans från Louis Vuitton som jag köpt för en bråkdel av vad de kostat är bland det finaste som finns i min garderob. Båda paren är vintage och inköpta på Vestiaire Collective.”

Sandaletter från Bottega Veneta, hyrda via Gemme Collective. Jeans från Louis Vuitton och fotlänk från Anni Lu.Sandaletter från Bottega Veneta, hyrda via Gemme Collective. Jeans från Louis Vuitton och fotlänk från Anni Lu.Sandaletter från Bottega Veneta, hyrda via Gemme Collective. Jeans från Louis Vuitton och fotlänk från Anni Lu.
Sandaletter från Bottega Veneta, hyrda via Gemme Collective. Jeans från Louis Vuitton och fotlänk från Anni Lu. Foto: MIKAELA HÅLLÉN
Ärligt talat är jag ingen väskperson

MEST UPPSEENDEVÄCKANDE PLAGG ”Silverbyxor från Loewe. Vilket plagg kommer någonsin att kunna slå dem?”

Byxor från Loewe.Byxor från Loewe.Byxor från Loewe.
Byxor från Loewe. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

BÄSTA KÖP ”En svart, tunn kappa med kort voluminös ärm från Totême. Jag känner mig mäktig i den och därför passar den så bra när jag ska på möten. Det är också plagget jag adderar till min vardagsoutfit när jag vill känna mig lite extra tjusig till ett event eller en middag. Den sviker aldrig!”

Topp från Marine Serre och ringar från CU Jewellry och C by C.Topp från Marine Serre och ringar från CU Jewellry och C by C.Topp från Marine Serre och ringar från CU Jewellry och C by C.
Topp från Marine Serre och ringar från CU Jewellry och C by C. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

INSPIRATION ”Man behöver inte söka på andra sidan jordklotet för att finna briljanta människor. Jag inspireras av personer i min närhet – mina kollegor, vänner och personer på stan.”

STILTIPS ”Hur kan du förnya din look utan att köpa nytt? Knäpp en knapp ojämnt, bär skjortan bak och fram, vik upp ärmarna på en tröja för att få en mer voluminös form. Var påhittig och följ inga stilregler, vad tråkigt det vore om alla klädde sig likadant.”

Klänning från (old) Céline och halsband från Jane Kønig.Klänning från (old) Céline och halsband från Jane Kønig.Klänning från (old) Céline och halsband från Jane Kønig.
Klänning från (old) Céline och halsband från Jane Kønig. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

KAN INTE FÅ NOG AV ”Te. Jag överdriver inte när jag säger att jag dricker minst två liter te om dagen. Pai Mutan, ett vitt te från Fujian-provinsen är en nyfunnen favorit.” 

MEST ANVÄNT ”Jeans från Levi’s i modellen ’Wedgie fit’.”

LÄS ÄVEN: Danska designern Barbara Potts stilsäkra mix

SENASTE KÖP ”Träningskor från Nike - jag ska springa mitt första lopp i slutet på sommaren.” 

NÄSTA KÖP ”Två halsband från Alighieri. Det blir en gåva till mig själv för att minnas en tid och plats i mitt liv.”

Smycken från Blue Billie, Celine och Alighieri.Smycken från Blue Billie, Celine och Alighieri.Smycken från Blue Billie, Celine och Alighieri.
Smycken från Blue Billie, Celine och Alighieri. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

SKULLE ALDRIG BÄRA ”Jag tänkte skriva synliga stringtrosor, men till hösten har Saks Potts gjort det hett igen.”

Jag älskar min 1.5:a men önskar att det fanns lite mer plats till förvaring.”

SAKNAR I GARDEROBEN ”Utrymme! Jag älskar min 1.5:a men önskar att det fanns lite mer plats till förvaring.”

LÄS ÄVEN: Smyckesstjärnan Maria Nilsdotter om sin högst personliga stil 

GARDEROB ATT PLUNDRA ”Stylisten Marie-Amelie Sauvé. Hon har ett par looks från Louis Vuitton och Balenciaga som jag vill åt.”

BEAUTYPRODUKTER ”Ett märke som jag hållit fast vid i många år är svenska Björk & Berries. Jag tycker även om La Mer, Murad och Moroccanoil.” 

Skönhetsprodukter från La Mer och Aco.Skönhetsprodukter från La Mer och Aco.Skönhetsprodukter från La Mer och Aco.
Skönhetsprodukter från La Mer och Aco. Foto: MIKAELA HÅLLEN

BÄSTA BEAUTYKÖP ”Ögonfransböjare från Shu Uemura.” 

SIGNATURDOFT ”Jag använder sällan parfym eftersom de ger mig huvudvärk. I stället smörjer jag in mig med oljor som doftar kokos eller lavendel.”

SKÖNHETSTIPS ”Te, träning och sömn.” 

Topp från Louis Vuitton, solglasögon från Oscar Magnusson.Topp från Louis Vuitton, solglasögon från Oscar Magnusson.Topp från Louis Vuitton, solglasögon från Oscar Magnusson.
Topp från Louis Vuitton, solglasögon från Oscar Magnusson. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

REDO PÅ FEM MINUTER ”Jag klär mig i samma kläder som dagen innan. Applicerar c-vitaminserum och fuktighetskräm från Björk & Berries. Adderar ACOs Renewing Face Oil och avslutar med concealer från Hourglass. Håret fäster jag i en hög knut, sen är jag redo!”

Träning är mitt lyckopiller.

TRÄNING ”Träning är mitt lyckopiller och har alltid varit en stor del av mitt liv. När jag var liten tävlade jag i truppgymnastik och idag tränar jag på olika studior, ungefär tre till fem gånger i veckan. För mig handlar träning om variation, att utforska, bygga styrka, sätta mål och att utmana mig själv.”

Klänning från Rodebjer, solglasögon från Oscar Magnusson och skor från Havaianas.Klänning från Rodebjer, solglasögon från Oscar Magnusson och skor från Havaianas.Klänning från Rodebjer, solglasögon från Oscar Magnusson och skor från Havaianas.
Klänning från Rodebjer, solglasögon från Oscar Magnusson och skor från Havaianas. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

MUSIK ”Smörig R&B.”

BOK ”Just nu läser jag ’Queenie’, en bok av Candice Carty-Williams. Hon kommer till Stockholm för bokklubben Rodebjer Reads. Jag ser fram emot att träffa henne!”  

LÄS ÄVEN: Rotate-grundaren om sin otroliga stil 

NATTLIV ”Jag går sällan på nattklubb men jag älskar att gå ut och äta. Racamaca, Café Nizza och Indio Kitchen är tre favoriter på Södermalm i Stockholm. ”

FAVORITSTAD ”Stockholm – borta bra men hemma bäst.”

Doftljus från Fornasetti.Doftljus från Fornasetti.Doftljus från Fornasetti.
Doftljus från Fornasetti. Foto: MIKAELA HÅLLÉN

INTERIÖRSTIL ”Skandinavisk, stilren med inslag från rymden.”

FAVORITOBJEKT ”Min grill. Under sommaren äter jag middag på terassen, som är det absolut bästa med min lägenhet, nästan varje kväll och under helgerna kommer vänner förbi för att grilla pizza, woka eller göra våfflor på grillen. Ni hör ju – jag har blivit som Fredde i ’Solsidan’ som vill ha alla existerande grilltillbehör.

INREDNINGSTIPS ”Sök föremål second hand. Det tar tid och kräver lite tur, men resultatet är värt det!”

LÄS ÄVEN Coola författaren Tone Schunnesson om sin stil