Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Möt modellen Sasha Pivovarova ”Jag har så många minnesvärda stunder under min karriär!”

En ”Industry Icon” enligt Models.com och med närmare 20 Vogue-omslag världen över sedan hon debuterade som modell genom att öppna Prada-visningen 2005. Möt modellen Sasha Pivovarova!

”Jag har så många minnesvärda stunder under min karriär att det är svårt att bar nämna några! Alla plåtningar jag har gjort med Steven Meisel för Vogue och Vogue Italia har varit fantastiska erfarenheter!”

Hur har ditt arbetsliv förändrats sedan du blev mamma?

”Jag har andra prioriteringar nu. Jag försöker lägga så mycket tid tillsammans med min dotter som möjligt, resa mindre och planera mitt jobbschema väldigt smart. Jag är definitivt mer selektiv med vilka jobb jag gör och hur ofta jag reser.”

Vad är din styrka som modell?

”Min förmåga att förändra mig själv, att fånga känslan i kläderna och gå in i en rollkaraktär. Men det är viktigt att komma ihåg att som modell är man en del i ett team och alla fotografers sätt att arbeta skiljer sig från varandra. Genom åren har jag lärt mig olika fotografers stil och jag försöker alltid ge dem exakt vad de vill ha.”

Vad är det bästa med modellyrket?

”Jag älskar att jobba med team av fantastiska kreatörer och vara en del av den konstnärliga processen. Modellandet ger mig möjlighet att uttrycka mig kreativt genom min kropp.”

Hur håller du dig i modellform?

”I modellindustrin är det viktigt att ta hand om sig själv och vara fit. Jag äter nyttigt, håller mig till naturlig och ekologisk mat, försöker sova åtta timmar och tränar regelbundet.”

Är du noga med hudvård? 

”Jag har definitivt några favoriter. Jag älskar Chloé Créme De la Rose (Chloés hudvårdsserie som finns i Japan, reds anm.) och ansiktsrengöring från Chanel. SK-II Facial Treatment Mask lägger jag en gång i veckan. Jag älskar också klassiska Elizabeth Arden’s Eight Hour Cream som jag använder som läppbalsam eller som highlighter på kindbenen.”

Har du något smart makeupknep som du ofta använder dig av?

”När jag inte får tillräckligt med sömn räddar YSL Touche Eclat mig. Jag blandar två nyanser, en ljusare som heter ’2 Luminous Ivory’ med en mer rosa som heter ’3 Light Peach’ för att få exakt rätt ton. Jag duttar med fingertopparna överallt där huden behöver lite lyster. Jag har alltid med mig Touche Èclat mig i väskan.”

Beskriv din stil?

”Den är ganska eklektisk. Jag gillar grafiska mönster och många lager. Min garderob är väldigt färgstark. Jag älskade Hedi Slimane för Saint Laurent. Kläderna känns unga och coola! Jag älskar också Chloé. Jag kan knappt vänta på att få lägga vantarna på deras mjuka, bekväma kappor. Självklart har jag också en lång och levande kärleksrelation med Prada.”

Vad har du för favoriter i din garderob just nu?

”Jag älskar min Balenciaga Buckle Strap Ankle Boots, de är både sköna och chica. Annars har jag en samling värdefulla hattar. Jag är speciellt förtjust i min hjälmhatt från Prada, jag älskar formen på hatten och hur cool jag ser ut i den. Jag har också en fantastisk hatt täckt med Swarovskikristaller. Jag fick den i present av ett teamet på ett jobb.”