Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Weronika Bela

Nanna Blondell om sina skönhetsfavoriter: ”Att tvätta håret är en stor ritual för mig”

Naturlig lyster i huden, högblankt hår och till fest en gnutta glitter är receptet på skådespelaren Nanna Blondells privata beautyrutin. För Lisen Sundberg berättar hon mer. 

Nanna Blondell, aktuell i nya Marvelfilmen Black widow mot Scarlet Johansson, tar emot hemma i köket på söder i Stockholm. Hon berättar att hennes intresse för hudvård är nyfunnen. 

Skådespelerskan Nanna Blondell.Skådespelerskan Nanna Blondell.Skådespelerskan Nanna Blondell.
Skådespelerskan Nanna Blondell. Foto: Weronika Bela

”Det här är egentligen första gången jag har en hudvårdsrutin! Jag har alltid haft bra hy, och jag tror att om man är problemfri så mår huden bra av att man låter den vara. Jag började med hudvård för att jag blev influerad av alla som höll på med sina masker på instagram och då ’poff!’ började jag få finnar! Sen har jag haft perioder när jag varit stressad då jag fått eksem och i takt med att jag blivit äldre känner jag också att huden är svårare att återfukta.”

Jag har en teori om att huden måste få vila och att man får rynkor om man sminkar sig varje dag

Nanna Blondell om hudvård

Hur ser rutinen ut i dag?
”Jag har precis upptäckt Ole Henriksen. På morgonen tvättar jag ansiktet med varmt vatten och använder hans C rush brightening double créme (länk). Jag får lätt finnar och irritationer av crèmer men det här är det första som verkligen har funkat på min hy, jag är helt såld. Jag har olja och serum i samma serie också, som jag alternerar lite beroende på om huden känns väldigt torr.”  

NANNA BLONDELLS DAGLIGA RUTIN. Hudvårdsrutinen från Ole Henriksen består av C-rush brighteing crème, Truth serum och Pure truth youth activating oil.NANNA BLONDELLS DAGLIGA RUTIN. Hudvårdsrutinen från Ole Henriksen består av C-rush brighteing crème, Truth serum och Pure truth youth activating oil.NANNA BLONDELLS DAGLIGA RUTIN. Hudvårdsrutinen från Ole Henriksen består av C-rush brighteing crème, Truth serum och Pure truth youth activating oil.
NANNA BLONDELLS DAGLIGA RUTIN. Hudvårdsrutinen från Ole Henriksen består av C-rush brighteing crème, Truth serum och Pure truth youth activating oil. Foto: Weronika Bela

Är kvällsproceduren densamma?
”Om jag inte haft något smink i ansiktet så tvättar jag det knappt, men det är bara av lathet. Annars kan jag ta micellärvatten från Garnier (länk) eller Lumenes rengöring Radiance boosting foam (länk). Jag gillar verkligen Lumene också, det känns som att de fattar vårt klimat. Ett annat knep jag har är att rengöra med mandelolja. Det är jättebra för att ta bort jobbig mascara. På kvällen använder jag Goodnight glow retin-alt sleeping crème från Ole (länk). Jag tycker faktiskt att huden känns slätare och jämnare.”

NANNA BLONDELLS HÅRMÅSTEN. ”De här två kan jag inte vara utan när jag tvättar håret.” Hair perfector N°3 från Olapex och Restore mask treatment från Living proof.NANNA BLONDELLS HÅRMÅSTEN. ”De här två kan jag inte vara utan när jag tvättar håret.” Hair perfector N°3 från Olapex och Restore mask treatment från Living proof.NANNA BLONDELLS HÅRMÅSTEN. ”De här två kan jag inte vara utan när jag tvättar håret.” Hair perfector N°3 från Olapex och Restore mask treatment från Living proof.
NANNA BLONDELLS HÅRMÅSTEN. ”De här två kan jag inte vara utan när jag tvättar håret.” Hair perfector N°3 från Olapex och Restore mask treatment från Living proof. Foto: Weronika Bela

 

Nanna Blondell om makeup

Jag älskar hur den crèmen doftar! Och makeup, är du intresserad?
”Jag använder oftast inte concealer eller foundation på vardagar, utan kör bara lite bryn, lite läpp och ögon. Jag använder Glossier Boy brow (länk) som är fantastisk, och så kan jag fylla i små strån med Eye brows styler från Mac (länk), för att komplettera lite. Ibland har jag mascara. Där är jag otrogen mellan Lumene Birch black (länk) eller Glossiers mascara (länk).” 

LÄS ÄVEN: Nanna Blondell visar sin garderob och avslöjar vilken som är världens snyggaste byxa du kanske redan har den hemma!) 

”Jag har en teori om att huden måste få vila och att man får rynkor om man sminkar sig varje dag, så jag har inte bas om jag inte ska på möte eller fest eller så. Om det är ett sådant tillfälle använder jag Rms beauty Un cover up (länk). Där har jag två nyanser som jag duttar på med fingret bara precis där jag behöver och kan anpassa efter hudtonen, och lite rouge, Lip 2 cheek (länk). Jag gillar att Rms produkter innehåller kokosfett och att de aldrig ser torra ut på huden.”

LÄPPFAVORITER. ”Jag har alltid något på läpparna för att jämna till dem”. Sisley Lip twist i Chestnut, läppbalsam från Aesop, matta läppstift från Glossier och läppennan Spice från Mac.LÄPPFAVORITER. ”Jag har alltid något på läpparna för att jämna till dem”. Sisley Lip twist i Chestnut, läppbalsam från Aesop, matta läppstift från Glossier och läppennan Spice från Mac.LÄPPFAVORITER. ”Jag har alltid något på läpparna för att jämna till dem”. Sisley Lip twist i Chestnut, läppbalsam från Aesop, matta läppstift från Glossier och läppennan Spice från Mac.
LÄPPFAVORITER. ”Jag har alltid något på läpparna för att jämna till dem”. Sisley Lip twist i Chestnut, läppbalsam från Aesop, matta läppstift från Glossier och läppennan Spice från Mac. Foto: Weronika Bela

Du har något väldigt fint på läpparna nu.
”Jag grundar med Seed lip cream från Aesop. Jag har supertorra läppar så knalliga färger känns jobbiga, men jag har alltid någon naturlig färg på läpparna för att jämna till dem. Jag har kört Sisley Lip twist i Chestnut (länk) i åratal och blandar med lite matta läpptift från Glossier i olika nyanser, bland annat Cake och Leo.

NANNA BLONDELLS MAKEUPARSENAL. ”Om jag använder bas använder jag oftast Rms. Då har jag olika nyanser som jag duttar på med fingrarna. Har man lite olika nyanser att jobba med kan man anpassa efter sommar och vinter också.”Eye brow styler i Spiked och concealer-palett från Mac, Lip twist från Sisley, Birch black volume mascara från Lumene och Un cover up i nyanserna 44 och 55 från Rms beauty.NANNA BLONDELLS MAKEUPARSENAL. ”Om jag använder bas använder jag oftast Rms. Då har jag olika nyanser som jag duttar på med fingrarna. Har man lite olika nyanser att jobba med kan man anpassa efter sommar och vinter också.”Eye brow styler i Spiked och concealer-palett från Mac, Lip twist från Sisley, Birch black volume mascara från Lumene och Un cover up i nyanserna 44 och 55 från Rms beauty.NANNA BLONDELLS MAKEUPARSENAL. ”Om jag använder bas använder jag oftast Rms. Då har jag olika nyanser som jag duttar på med fingrarna. Har man lite olika nyanser att jobba med kan man anpassa efter sommar och vinter också.”Eye brow styler i Spiked och concealer-palett från Mac, Lip twist från Sisley, Birch black volume mascara från Lumene och Un cover up i nyanserna 44 och 55 från Rms beauty.
NANNA BLONDELLS MAKEUPARSENAL. ”Om jag använder bas använder jag oftast Rms. Då har jag olika nyanser som jag duttar på med fingrarna. Har man lite olika nyanser att jobba med kan man anpassa efter sommar och vinter också.”Eye brow styler i Spiked och concealer-palett från Mac, Lip twist från Sisley, Birch black volume mascara från Lumene och Un cover up i nyanserna 44 och 55 från Rms beauty. Foto: Weronika Bela

 

Glitter och skimmer är så enkelt och bra om man inte är ett proffs på att sminka sig.

Nu har jag läppennan Spice från Mac (länk). När jag gjort jobb har jag ofta blivit mejkad med den här, det var så jag upptäckte den. Det är en sådan där färg som är superpopulär! De använde den senast nu när vi gjorde Marvel-filmen.”

NANNA BLONDELLS STYLINGMÅSTEN. ”Jag gillar att Mason and Pearson borsten bibehåller hårets naturliga oljor.” Här tillsammans med Ghd Advanced split therapy som används innan Nanna plattångar.NANNA BLONDELLS STYLINGMÅSTEN. ”Jag gillar att Mason and Pearson borsten bibehåller hårets naturliga oljor.” Här tillsammans med Ghd Advanced split therapy som används innan Nanna plattångar.NANNA BLONDELLS STYLINGMÅSTEN. ”Jag gillar att Mason and Pearson borsten bibehåller hårets naturliga oljor.” Här tillsammans med Ghd Advanced split therapy som används innan Nanna plattångar.
NANNA BLONDELLS STYLINGMÅSTEN. ”Jag gillar att Mason and Pearson borsten bibehåller hårets naturliga oljor.” Här tillsammans med Ghd Advanced split therapy som används innan Nanna plattångar.
På set brukar de stoppa en varm, blöt handduk i mikron, som de lägger på ansiktet för att lösa upp sminket lite innan de tvättar.

Hur ser festmakeupen ut?
”Jag använder gärna eyeliner om det är fest. Då kör jag en från Glossier som är flytande, vilket jag föredrar, sedan tar jag kajalpenna ovanpå den flytande för att det ska mjukas upp. Jag tycker att det kan se så målat ut med enbart eyeliner. Jag har också upptäckt glitter! Glitter och skimmer är så enkelt och bra om man inte är ett proffs på att sminka sig. Jag har haft Sisley Phyto eye twist i nyans 3 (länk) på alla fester och galor på senare tid. Den drar man på och så suddar man lite med fingret, tar lite svart kajal och mascara så är man klar.” 

NANNA BLONDELLS ÖGONMAKEUP TILL FEST. ”Skimmer och glitter är så enkelt, det blir bra fast man inte är ett proffs.” Phyto eye twist i nyans 3 från Sisley och Mac Dazzleshadow liquid i Flash and dash. Flytande eyeliner från Glossier.NANNA BLONDELLS ÖGONMAKEUP TILL FEST. ”Skimmer och glitter är så enkelt, det blir bra fast man inte är ett proffs.” Phyto eye twist i nyans 3 från Sisley och Mac Dazzleshadow liquid i Flash and dash. Flytande eyeliner från Glossier.NANNA BLONDELLS ÖGONMAKEUP TILL FEST. ”Skimmer och glitter är så enkelt, det blir bra fast man inte är ett proffs.” Phyto eye twist i nyans 3 från Sisley och Mac Dazzleshadow liquid i Flash and dash. Flytande eyeliner från Glossier.
NANNA BLONDELLS ÖGONMAKEUP TILL FEST. ”Skimmer och glitter är så enkelt, det blir bra fast man inte är ett proffs.” Phyto eye twist i nyans 3 från Sisley och Mac Dazzleshadow liquid i Flash and dash. Flytande eyeliner från Glossier.

LÄS ÄVEN: Skådespelaren Hedda Stiernstedt: ”Jag har makeup på benen”

Har du några behandlingar du gör, antingen hemma eller på salong?
”Jag skrubbar kroppen, hårt och varenda centimeter, med en speciell handske från Marocco som min mamma brukade sälja. Det gör jag flera gånger i veckan. Sedan smörjer jag mig med Propyderm (länk), använder någon olja i badet eller som jag smörjer mig med när huden fortfarande är fuktig. Är man väldigt torr kan man smörja in sig med olja även innan man hoppar i badet. Jag måste smörja mig varje dag, både morgon och kväll.”

Jag tvättar håret en gång i veckan och det är en stor ritual.
NANNA BLONDELL.NANNA BLONDELL.NANNA BLONDELL.
NANNA BLONDELL. Foto: Weronika Bela

 

Nanna Blondell om hårvård och hårstyling

Hur tar du hand om och stylar ditt hår?
”Det är verkligen där jag har fokuserat i mitt liv när det kommer till skönhet. Jag är besatt! Jag tvättar håret en gång i veckan och det är en stor ritual. Jag schamponerar och sköljer håret, sedan tar jag i Olaplex (länk) som jag låter sitta i minst tio minuter innan jag sköljer ur den. Sedan tar jag Living proof restore mask treatment (länk), även den ska verka i tio minuter, innan jag kammar försiktigt och har i balsam. Jag fönar håret med Dream coat supernatural spray från Color wow (länk) som är min absoluta måste-produkt. Den håller håret som det ska vara och man måste inte styla om det lika ofta. Jag gör håret slätt med L’Oréal steampod (länk) som steamar håret istället för att platta det, innan jag stylar det på något sätt efter behov. Då kan jag välja att platta det eller göra det vågigt. Jag har en vågtång från HH Simonsen som vi använde när jag gjorde serien Twin som ger struktur och vågor utan att det ser fixat ut. Halva min resväska är full av hårgrejer när jag reser.” 

NANNA BLONDELLS HÅRHJÄLTAR. ”Supernatural spray från Dream Coat från Color wow och masken Angel Haircare En Provences Helichrysum Wakening Hydration Cream som jag fick av min syster är två måsten. Masken luktar så gott, ger fukt och fräschar upp håret mellan tvättarna. Slick styling tamer från Mixed chicks hjälper till att tämja småhår. Jag borstar dem på plats med en tandborste.”NANNA BLONDELLS HÅRHJÄLTAR. ”Supernatural spray från Dream Coat från Color wow och masken Angel Haircare En Provences Helichrysum Wakening Hydration Cream som jag fick av min syster är två måsten. Masken luktar så gott, ger fukt och fräschar upp håret mellan tvättarna. Slick styling tamer från Mixed chicks hjälper till att tämja småhår. Jag borstar dem på plats med en tandborste.”NANNA BLONDELLS HÅRHJÄLTAR. ”Supernatural spray från Dream Coat från Color wow och masken Angel Haircare En Provences Helichrysum Wakening Hydration Cream som jag fick av min syster är två måsten. Masken luktar så gott, ger fukt och fräschar upp håret mellan tvättarna. Slick styling tamer från Mixed chicks hjälper till att tämja småhår. Jag borstar dem på plats med en tandborste.”
NANNA BLONDELLS HÅRHJÄLTAR. ”Supernatural spray från Dream Coat från Color wow och masken Angel Haircare En Provences Helichrysum Wakening Hydration Cream som jag fick av min syster är två måsten. Masken luktar så gott, ger fukt och fräschar upp håret mellan tvättarna. Slick styling tamer från Mixed chicks hjälper till att tämja småhår. Jag borstar dem på plats med en tandborste.” Foto: Weronika Bela

Nanna Blondell om skönhetstips från filminspelningar

Vad har du för skönhetsknep annars, just när du reser eller när du under en längre period jobbar med en produktion längre bort?
”Jag brukar använda en spray från Lumene (länk) att återfukta med på flyget och när jag jobbar är jag extremt noga med rengöringen. Jag tvättar ansiktet så fort jag är klar och skulle aldrig, aldrig sova med smink. Jag är i och för sig alltid noga, jag har inte somnat med smink på någonsin. Jag tror att hemligheten är att låta huden andas så mycket som möjligt. På set brukar de stoppa en varm, blöt handduk i mikron, som de lägger på ansiktet för att lösa upp sminket lite innan de tvättar. Ibland är det några droppar mint på också. Det är så härligt, det borde man göra hemma!

FAVORITDOFTEN. ”Jag har bara en doft, For her av Narciso Rodrigues, och den har jag haft i tjugo år. Jag tror att jag skulle få en identitetskris om jag bytte.”Här tillsammans med handcrème Tulipmania från Byredo.FAVORITDOFTEN. ”Jag har bara en doft, For her av Narciso Rodrigues, och den har jag haft i tjugo år. Jag tror att jag skulle få en identitetskris om jag bytte.”Här tillsammans med handcrème Tulipmania från Byredo.FAVORITDOFTEN. ”Jag har bara en doft, For her av Narciso Rodrigues, och den har jag haft i tjugo år. Jag tror att jag skulle få en identitetskris om jag bytte.”Här tillsammans med handcrème Tulipmania från Byredo.
FAVORITDOFTEN. ”Jag har bara en doft, For her av Narciso Rodrigues, och den har jag haft i tjugo år. Jag tror att jag skulle få en identitetskris om jag bytte.”Här tillsammans med handcrème Tulipmania från Byredo. Foto: Weronika Bela

Nanna Blondells bästa skönhetstips

Undvik alkohol
”Jag tror att alkohol är värre än rökning för huden. Jag är seminykterist och dricker inte om det inte är så att jag festar någon enstaka gång. Jag tycker att vin är gott, men jag tycker kanske inte att det är värt det. ”

Träning
”Jag är periodare, men tränar Becore och så promenerar jag överallt. Periodvis mediterar jag om jag har mycket jobb. Jag har ett trick om man inte hinner träna som går ut på att jag varje gång jag går in på toaletten ska jag göra tio squats, eller typ armhävningar om jag ska in i köket. ”

Solterapi
”Det finns ett ställe på söder som heter Nirvana, där man ligger i en solstol i en bikini och lyssnar på havsljud och får lite inre glow och D-vitamin. Det känns som att huden och man själv väcks till liv. ”

En inblick hemma hos Nanna Blondell.En inblick hemma hos Nanna Blondell.En inblick hemma hos Nanna Blondell.
En inblick hemma hos Nanna Blondell. Foto: Weronika Bela

LÄS ÄVEN: Glansiga, definierade lockar – så vårdar du ditt krulliga hår.