Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Några av Phoebe Philos drömlooker för Céline.Några av Phoebe Philos drömlooker för Céline.Några av Phoebe Philos drömlooker för Céline.
Några av Phoebe Philos drömlooker för Céline. Foto: Jason Lloyd-Evans/Getty Images

Moderedaktörerna: ”Min favoritlook av Phoebe Philo”

Célines samtliga kollektioner under Phoebe Philo håller ställningarna som inspiration hos modeälskade kvinnor än i dag. Några av våra medarbetare minns sina favoritlooker. 

Jonna Bergh, chefredaktör 

Céline resort 2012Céline resort 2012Céline resort 2012
Céline resort 2012 Foto: Céline

– I min fantasi är jag alltid klädd på samma mäktiga, men ändå avslappnat eleganta, sätt som min favoritlook ur Célines resortkollektion 2012. Det är svårt att förstå att den är tio år gammal i år, den känns fortfarande så modern. Jag älskar byxornas vidd, längd och den höga midjan samt hur den spelar mot behåtoppen och ’band-tishan’. Det är starkt, sexigt, coolt, uppklätt och ändå så avslappnat … Allt på samma gång. Phoebe Philo är en mästare på att skapa tidlösa plagg och looker som gör att du ser ut, och känner dig, som om du äger världen.

Stefanie Ravelli, skribent

Foto: Jason Lloyd-Evans

– Kollektionen för våren 2018 kom att bli Phoebes sista för Céline och rymmer liksom hela hennes genialiska knäpphet. Det hänger långa smala tygremsor från dekonstruerade kavajer, kostymer i greige-khaki med stora axlar och sidveckade kjolar. Vi får spets, brodyr, läder och fransar i mocka. Men också stora höfter, heltäckande och ändå sexiga kaftaner. Trenchcoats är hopsydda längs underkanterna med ett nytt lager jacka som för mig bildar evighetsåttor. Det var hantverket som gav utrymme för de knäppaste idéerna och också det som gjorde hennes Céline så otroligt. Det är lika mycket mode för stunden som det är mode för evigt.

 

Columbine Smille, modechef

Céline resort 2018Céline resort 2018Céline resort 2018
Céline resort 2018 Foto: Céline

– Jag älskar denna look från resort 2018, som för övrigt är en magisk kollektion bestående av en komplett drömgarderob – allt finns där! Perfekta kappor, kavajer och skjortor som alla är tidlösa plagg, men där snitten är A och O. Jag äger själv ett par vida workerjeans med hög midja från denna säsong och det är ett av mina mest använda plagg.

Mikaela Hållén, moderedaktör

Céline SS 2015Céline SS 2015Céline SS 2015
Céline SS 2015 Foto: FRANCOIS GUILLOT / AFP VIA GETTY IMAGES AFP

 –Vårkollektionen från 2015 är minimalistisk men innehåller kul detaljer som cut-outs, synliga sömmar och härliga materialmixar. Jag tittar ofta tillbaka på gamla kollektioner för att få tips på hur man kan styla den klassiska garderoben och ge den en tvist – Philo är expert på det!

Anja Skeppe Grahn, skönhetsredaktör

Céline FW 2013Céline FW 2013Céline FW 2013
Céline FW 2013 Foto: CATWALKING / GETTY IMAGES CATWALKING

– Smakfullt och mysigt på samma gång från hösten 2013. Med den här kollektionen visar Philo vilken mästare hon är på material – jag vill känna och ta på alla plagg – men även balansen mellan uppklädd och bekväm. Den krämiga färgpaletten är också perfekt.”