Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: jason lloyd-evans / Sean_Cunningham

Rotate-grundaren Thora Valdimarsdóttir: ”Jag lägger till ett rått element när jag klär mig”

Thora är stylist och även ena halvan av danska modemärket Rotate. Hennes stil är sportig och samtida. 

Thora bär byxor från Balenciaga, stickad tröja från Les Rêveries, jacka från Mugler, väska från Saint Laurent och solglasögon från Marc Jacobs.Thora bär byxor från Balenciaga, stickad tröja från Les Rêveries, jacka från Mugler, väska från Saint Laurent och solglasögon från Marc Jacobs.Thora bär byxor från Balenciaga, stickad tröja från Les Rêveries, jacka från Mugler, väska från Saint Laurent och solglasögon från Marc Jacobs.
Thora bär byxor från Balenciaga, stickad tröja från Les Rêveries, jacka från Mugler, väska från Saint Laurent och solglasögon från Marc Jacobs. Foto: jason lloyd-evans / Sean_Cunningham

Du har ofta ett sportigt element i din stil – vad är det du tycker att det tillför?
”Det är oerhört viktigt för mig med en balans i det jag har på mig. Jag älskar att lägga till något sportigt i min outfit eftersom jag tycker att det ge mig en mer avslappnad look samt en lite råare känsla.”

Foto: Sean_Cunningham

Vilket plagg räddar dig alltid?
”Leggings, chunky stövlar och en oversize kavaj.”

Hur gör du för att styla en klänning så den inte blir för snäll?
”Jag lägger till ett rått element. Jag älskar att kombinera min svarta trenchcoat med en mer feminin klänning. Det blir ett mer modernt uttryck på det viset.”

Vad gillar du för typ av accessoarer?
”Jag älskar höga klackar som är allt annat än klassiska och jag brukar behålla dem i flera år. Även om det tillkommer nya till min samling använder jag fortfarande de gamla.” 

Foto: PHOTO_LUKARONE

Vad bär du en vanlig tisdag? Och en lördag kväll?
”Lackbyxor med hög midja, en hoodie och ett par höga klackar är en typisk tisdagslook för mig. Jag har otroligt mycket lackläder i min garderob. En lördagskväll tar jag gärna på mig en kort Rotate-klänning, den mintfärgade Mindy-modellen är ligger högst på listan nu. Om jag känner för lite mer färg kombinerar jag den med mina röda Sergio Rossi-klackar i lackat läder och en vit clutch.”

Klassiker är alltid vägen framåt när man känner sig osäker.

Vilken beautyprodukt har du alltid hemma?
”Jag använder mig alltid av Mac Face and Body Foundation och Mac Strobe Cream.” 

Vad är det roligaste med att ha ett eget modemärke?
”Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Jag älskar möjligheten att få vara kreativ och skapande.”

Thora och Jeanette Friis Madsen tackar på Rotates catwalk på Köpenhamns modeveckaThora och Jeanette Friis Madsen tackar på Rotates catwalk på Köpenhamns modeveckaThora och Jeanette Friis Madsen tackar på Rotates catwalk på Köpenhamns modevecka
Thora och Jeanette Friis Madsen tackar på Rotates catwalk på Köpenhamns modevecka Foto: Copenhagen Fashion Week

Och vad är det mest utmanande?
”Den enda utmaningen som jag egentligen har känt är corona-epidemin. Plötsligt insåg jag hur sårbart allting faktiskt är.” 

Vilket är ditt bästa stylingråd?
”Klassiker är alltid vägen framåt när man känner sig osäker. Om du har bra klassiker är det enda du behöver göra att lägga till olika element som passar din personlighet.”