Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sångerskan Janice berättar om sin skönhetsrutin.Sångerskan Janice berättar om sin skönhetsrutin.Sångerskan Janice berättar om sin skönhetsrutin.
Sångerskan Janice berättar om sin skönhetsrutin. Foto: Weronika Bela

Sångerskan Janice om sin skönhetsrutin: ”Så skaffar jag glow inför helgen”

Med en röst lika skön som rutinen hon delar med sig av är vi idel öra när Janice Kavander berättar om sin beautyresa – från hudvårdsfavoriter till makeup, hår och träning – alla väl valda element. 

Effektiva serum och härliga crèmer, intresset för hudvård kom i samma veva som karriären tog fart.

”Jag började ha mycket mer smink när jag började plåta, göra videos, några tv-grejer och jag märkte att min hy reagerade på det och då började gå till en hudterapeut varannan månad. Innan dess visste jag inte ens vad jag hade för hudtyp, säger Janice och fortsätter:

”Efter en period med hudterapeuten testade jag att göra en kur med Dermapen, ungefär tre gånger. Jag hade ju haft mycket finnar och utbrott så det hjälpte mot det som hade kunnat bli ärr.” 

”Jag är väldigt mycket för 90-talet och inspireras av det på många plan. Som Toni Braxton; älskar stilen, rösten – allt!”
Foto: Weronika Bela

Idag blir det inte besök hos hudterapeuten på samma regelbundna basis, men Dermapen är något Janice absolut skulle kunna tänka sig att göra igen.

”Det gjorde så mycket för mig, det kändes lite som att huden fick nytt liv!”, säger hon.

LÄS ÄVEN: Systrarna Lejonhjärtas guide till New York!

Janice om sin hudvårdsrutin

Peelar ansiktet gör jag gärna på en onsdag eller torsdag för att ha fin lyster inför helgen då man vill ha mycket glow.

Hur ser din dagliga hudvårdsrutin ut?
”Jag gillar när produkterna kommer från samma serie för att det inte ska bli obalans, men så kan jag komplettera med någon mask eller serum eller så. Lumenes fuktgivande serie Lähde Nordic hydra intense hydration är helt otrolig, där har jag nästan alla produkter. Och så lägger jag Dr Ceuracle Royal vita ampoule som ger näring och fukt allra först. Jag tycker också att Kiehl’s produkter är väldigt bra och har precis gjort slut på min Midnight recovery concentrate från dem. Lermasken har jag använt i minst tre år. Jag kommer aldrig att sluta älska den! Jag försöker få det till att bli en söndagsrutin, då jag kanske kommer hem från en spelning eller så och vill göra en djuprengöring. Peelar ansiktet gör jag gärna på en onsdag eller torsdag för att ha fin lyster inför helgen då man vill ha mycket glow.”

”Safe me relief moisture green ampoule, från Make p:rem, är perfekt när det är kallt och torrt ute. Väldigt återfuktande räddare i nöden!””Safe me relief moisture green ampoule, från Make p:rem, är perfekt när det är kallt och torrt ute. Väldigt återfuktande räddare i nöden!””Safe me relief moisture green ampoule, från Make p:rem, är perfekt när det är kallt och torrt ute. Väldigt återfuktande räddare i nöden!”
”Safe me relief moisture green ampoule, från Make p:rem, är perfekt när det är kallt och torrt ute. Väldigt återfuktande räddare i nöden!” Foto: Weronika Bela

Janice om makeup

Jag noppade verkligen sönder brynen som tonåring

Hur sminkar du dig till vardags?
”Jag försöker låta huden vila så mycket som möjligt mellan spelningar och jobbuppdrag. Det behövs, men det har tagit ett tag för mig att känna mig bekväm med att vara helt osminkad. Samtidigt gillar jag kontrasterna, att man kan ha olika looks. Det skapar olika energier och känslor, säger hon. Om jag lägger en bas på vardagen blir det en lätt sådan, gärna med mycket lyster, till exempel Lumenes CC-cream i Deep Tan som jag blandar med deras Instant illuminizer. Jag är helt förälskad, vill typ äta den produkten! Sen lite contour som jag fixar med Fenty Beauty sticks, solpuder från Anastasia och setting spray från Mac. Brynen fyller jag i med Glossiers Boy brow. Jag noppade verkligen sönder brynen som tonåring, så jag har målat dem mycket genom åren. Nu har jag låtit dem växa och då och då bara trådat dem.”

”Jag brukar använda settingspray från Mac på vardagar och den här från Urban decay när det verkligen, verkligen måste hålla länge””Jag brukar använda settingspray från Mac på vardagar och den här från Urban decay när det verkligen, verkligen måste hålla länge””Jag brukar använda settingspray från Mac på vardagar och den här från Urban decay när det verkligen, verkligen måste hålla länge”
”Jag brukar använda settingspray från Mac på vardagar och den här från Urban decay när det verkligen, verkligen måste hålla länge” Foto: Weronika Bela

Hur tänker du med din makeuplook när du står på scen?
”På spelningar blir det däremot mer makeup och jag har inget emot att leka med varken färg, fransar eller läppar (gärna tillsammans)! Jag minns för några år sedan när jag hörde att man var tvungen att välja mellan stark ögonmake eller läppar och jag bara ’Vad menar du?’, för så gör inte jag, haha! Jag gillar varma toner på skuggor, åt det orange hållet, men även blått eller grönt, beroende på vad jag har på mig. Jag tycker att det är väldigt kul att förstärka de egna dragen och så älskar jag att leka med fransar!”

LÄS ÄVEN: PR-kvinnan Babba C Rivera om sin moderna karriärstil!

Din eyeliner är perfekt!
”Jag tyckte alltid att det var så fascinerande när mamma gjorde eyeliner när jag var liten, den var så smal och perfekt och hon gjorde det så snabbt! När jag själv började sminka mig gick jag direkt på eyeliner och lärde mig, det blev min grej. Jag har testat många, men använder gärna H&M:s Dipliner, den är grym.”

Janice om hårvård och hårstyling

Jag har en ’washday’ i veckan

Hur tar du hand om ditt hår?
”Från att ha plattat håret under tonåren, till att ha haft weave, hårförlängning och senare flätor insåg jag till slut att jag inte ens visste hur mitt egna hår mådde och kände verkligen att jag ville lära känna mig eget hår. Så sedan i mars har jag börjat jobba med mitt naturliga hår på ett annat sätt. Jag har en ’washday’ i veckan då jag använder antingen Living proofs eller Elevens produkter för lockigt och frissigt hår. Då tvättar jag och har i balsam som jag låter verka i tio minuter medan jag kammar ut det med en grov kam innan jag sköljer ut det. Efter det har jag återfuktande eller reparerande leave-in balsam från Living proof eller Kevin Murphy.”

Hårprodukter från Living proof och Kevin Murphy.Hårprodukter från Living proof och Kevin Murphy.Hårprodukter från Living proof och Kevin Murphy.
Hårprodukter från Living proof och Kevin Murphy. Foto: Weronika Bela

Och hur stylar du håret?
”Om jag vill att håret ska hålla sig fint och definierat så länge som möjligt så gör jag en twist out! Då kammar jag igenom håret och sätter upp det, tar ut en sektion hår från tofsen som jag dränker i vatten, kammar igenom och tar Curl definer från Budgie i hela sektionen. Grejen med lockigt hår är att man ska ta mycket produkt. När du tror att du tagit mycket, då ska du ta lite till! Sedan delar jag sektionen i två och snurrar det så att det blir som skruvar! Det tar typ en timme att göra alla skruvar, men det blir en väldigt skön och fin frisyr när det torkat. Gärna självtorkat, annars med hjälp av en diffuser.”

LÄS ÄVEN: Skådespelaren Laura Harrier berättar om sin skönhetrutin

Janice om doft

Det är roligt att ha en lite egen doft”

Hur doftar du?
”Doft har alltid betytt mycket för mig och jag har nyligen gått in på mer nischade dofter. Min kille, vars familjevän driver Cow Parfymeri, gav mig A Lab on Fire ’Messy sexy just rolled out of bed’ när jag fyllde 25. Jag har inte varit så mycket för träiga dofter tidigare, men jag blev så himla glad och älskar den. Det är roligt att ha en lite egen doft tycker jag.”

”Jag har alltid gillat läppstift och jobbar gärna med olika nyanser. Så när folk frågar vad jag använt ibland så bara ’Håll i dig!’ Och så rabblar jag upp typ sju nyanser!”
Läppstift i nyanserna Coffee and Cigs (som Janice använt i ytterkant) och Tres blase för att skapa en ombre-effekt, från Mac.Läppstift i nyanserna Coffee and Cigs (som Janice använt i ytterkant) och Tres blase för att skapa en ombre-effekt, från Mac.Läppstift i nyanserna Coffee and Cigs (som Janice använt i ytterkant) och Tres blase för att skapa en ombre-effekt, från Mac.
Läppstift i nyanserna Coffee and Cigs (som Janice använt i ytterkant) och Tres blase för att skapa en ombre-effekt, från Mac. Foto: Weronika Bela

Janice om träning

Jag kör fem gånger i veckan

Hur tränar du?
”Jag gick i musikalskola och där dansade vi hela dagarna så jag har alltid rört mig mycket, men efter det försökte jag länge hitta olika träningsformer som passar mig. Nu gör jag bootcamp med Christian Koutras. Jag verkligen hittat en glädje i träning och kör fem dagar i veckan. Det är mäktigt att känna hur jag blir starkare, både kroppsligt och mentalt. Jag bill kunna göra så mycket i mitt liv och då måste min kropp fungera.”

Foto: Weronika Bela

Janices snabba skönhetsknep

Mörka läppar
”Mörka läppar, jag tycker att det funkar året runt. Både till ljusa kläder och till helsvart.”

Bra kost
”Jag är pescetarian sedan väldigt många år tillbaka. Dessutom äter rätt mycket tillskott som B-vitamin och magnesium för att balansera upp.”

Fixade naglar
”Jag går till en underbar tjej och fixar naglarna i Solna var fjärde vecka. Jag tycker att det är väldigt fint med fixade naglar på plåtningar och när man håller i med micken, det blir någonting extra.”

LÄS ÄVEN: Hedda Stienstedt berättar om sin skönhetsrutin