Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Sarah Åsard väljer 5 favoritprodukter.Sarah Åsard väljer 5 favoritprodukter.Sarah Åsard väljer 5 favoritprodukter.
Sarah Åsard väljer 5 favoritprodukter. Foto: Weronika Bela

Frisören Sarah Åsard berättar om sina personliga skönhetsfavoriter

Som frisör är hon expert på texturerade hår, genom sina frisörkurser utbildar hon fler och på sitt Instagramkonto @urbanhairsarah lyfter hon olika typer av hår. Här delar Sarah Åsard med sig av skönhetsprodukterna som blivit hennes favoriter. 

Sarah Åsard, 35 år, startade salongen Urban Hair i Stockholm för 13 år sedan. Urban Hair behandlar alla typer av hår men har blivit kända för sin djupgående och breda kunskap inte minst kring texturerade afrohår. Men Sarahs skönhetsintresse sträcker sig längre än så.

– I fråga om produkter är jag specifik. Jag går inte på allmänna rekommendationer, utan försöker sätta ord på de bekymmer jag har eller vad som stör mig, hur jag vill att produkten ska kännas och vilken effekt jag vill att den ska uppnå. Jag läser på eller tar den informationen med mig in i butiken när jag ber om hjälp. Ibland kanske inte känslan är så bra direkt, men man vet ändå att produkten gör nytta, som med retinol, och jag har ganska mycket tålamod.

Sarahs favoritprodukter för hår och hud.Sarahs favoritprodukter för hår och hud.Sarahs favoritprodukter för hår och hud.
Sarahs favoritprodukter för hår och hud.

Den bästa rengöringen för ansiktet

Vegan cleanser från Milk makeup.Vegan cleanser från Milk makeup.Vegan cleanser från Milk makeup.
Vegan cleanser från Milk makeup.

– Jag använde duschkräm i ansiktet förr, innan en vän, som verkligen kan hudvård, sa att det var dags för riktiga produkter. Jag testade flera rengöringar innan jag fastnade för Milk makeup Vegan cleanser som jag köpt om flera gånger nu, det här är fjärde flaskan. Jag gillar att den tar bort allt, även mascaran, utan att huden stramar. Snarare kan huden kännas så pass återfuktad att man kan glömma bort kräm efteråt!
Vegan cleanser, Milk makeup. Mer info och köp här (länk till Sephora).

Ögonkrämen som jämnar ut

Resist anti-­aging eye gel från Paula’s choice.Resist anti-­aging eye gel från Paula’s choice.Resist anti-­aging eye gel från Paula’s choice.
Resist anti-­aging eye gel från Paula’s choice.

– Jag blir inte så puffig under ögonen, utan snarare kan det se lite ihåligt ut! Det var en sådan sak som störde mig lite förut, men ögonkrämen Resist anti-­aging eye gel från Paula’s choice har slätat ut och gjort att huden blivit tajtare. Jag tycker att jag ser lite piggare ut.  
Resist anti-­aging eye gel, Paula’s choice. Mer info och köp här (länk till Skincity).

Lätt utjämnande bas

Sunshine skin tint spf 30 från Milk Makeup.Sunshine skin tint spf 30 från Milk Makeup.Sunshine skin tint spf 30 från Milk Makeup.
Sunshine skin tint spf 30 från Milk Makeup.

– Jag använder inte mycket foundation, bara under vinterhalvåret, och då får den inte vara så täckande. Min foundation från Milk makeup kan jag rulla på under dagen och den smälter in utan att det känns. Den är lätt och ger mest en lite dewy känsla. Jag får ofta komplimanger av kunder när jag har den på mig. Milks produkter är inte för oljiga eller för matta.
Sunshine skin tint spf 30, Milk Makeup. Mer info och köp här (länk till Sephora).

Doft från Hermès

Terre d'Hermès pure perfume från Hermès.Terre d'Hermès pure perfume från Hermès.Terre d'Hermès pure perfume från Hermès.
Terre d'Hermès pure perfume från Hermès.

– Jag gillar verkligen dofter och kan känna när vissa kunder har varit inne på salongen, jag har ett starkt doftsinne! Efter att min bror lämnade sin parfym i bilen, och jag en dag sprayade den på mig, köper jag själv nästan bara herrdofter, det är min grej! Terre d’Hermès har blivit min signaturdoft, jag använder i stort sett bara den.
Terre d'Hermès pure perfume, Hermès. Mer info och köp här (länk till Kicks).

Lockkräm för håret

Twist & define cream från KeraCare och Liquid rollers curl balm från Evo.Twist & define cream från KeraCare och Liquid rollers curl balm från Evo.Twist & define cream från KeraCare och Liquid rollers curl balm från Evo.
Twist & define cream från KeraCare och Liquid rollers curl balm från Evo.

– Jag har oftast mitt hår naturligt lockigt och brukar använda Evos Liquid rollers curl balm för att ge håret lite mjukhet och lätt definition. Den är perfekt när man redan är nöjd med lockarna men vill hålla ihop dem lite, som ett balsam man låter sitta i. Den passar för alla hårtyper, så jag tar ofta med den på plåtningar också. Vill jag ha mer tyngd och definition använder jag KeraCares Twist & define cream. Det är de två produkterna jag själv har för att styla håret hemma.
Twist & define cream, KeraCare. Mer info och köp här (länk till Lookfantastic).
Liquid rollers curl balm, Evo.
Mer info och köp här (länk till Bangerhead).

LÄS MER: PR-proffset Camilla ”Beauty & bullshit” Söderlund väljer 5 skönhetsfavoriter