Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sofi Fahrmans skönhetsrutin: kanelbullar och ingefärsshots

STYLEBYs skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn träffade Sofi Fahrman för att fira nya doftsamarbetet och såg även till att få alla hennes bästa beautybudgetfynd, hudvårdsrutin och hårsalongstips

Escada är ett välkänt varumärke i Sverige, men få vet att det faktiskt startades av en svensk. Nu har Escada teamat ihop sig med Sofi Fahrman som blir internationellt ansikte för deras nya Escada Celebrate N.O.W.

Sofi Fahrmans skönhetsrutin

”Jag har en doftgarderob hemma, många miniflaskor som man kan ha med sig i festväskan eller i handbagaget, men det jag gillar med den här är att den funkar vid så många tillfällen. Jag har haft doften i en liten provflaska sedan samarbetet satte igång för ett halvår sedan och den fixade alla tillfällen, både vinter och sommar. Jag älskar när folk kommer fram och frågar vad jag bär för något, men fram tills nu har jag fått verka lite sniken eftersom samarbetet har varit hemligt.”

Några av doftnoterna är ju sedan länge dina personliga favoriter.

”Magnolia, som är en viktig del av doften, älskar jag. När det är säsong finns det alltid som snittblommor hemma hos mig. Världens vackraste blomma och så väldoftande. Ingefära finns också i doften och varje morgon tar jag en ingefärsshot, både doften och smaken ger mig energi. Ingen som har läst bloggen har väl missat att jag är ett kanelbullefan och kanel är en basnot i doften.”

LÄS MER: Sofi Fahrman: ”Jag separerade för min egen skull”

Jag antar att det nu blir en internationell lanseringsturné och jag vet att du är ett packningsproffs. Vad tar du med dig i necessären?

”Jag tar aldrig med många alternativ, det får inte finnas utrymme för tvivel, vilket jag tror är nyckeln till framgångsrik packning. Jag har alltid med mig en bra dagcrème, nu från Codage, en CC Cream från Peter Thomas Roth, solpuder från Nars, läppglans från Chanel som bara förstärker min egen läppfärg och mascara från Max Factor. Numera köper jag alltid budgetmascaror, de är precis lika bra som de dyra.”

Nu går vi ju från sommar till höst, vad kommer du ändra i din skönhetsrutin?

”För först gången på flera månader är jag sugen på en ögonskugga, nån sån där brunbeige, lite så som du har idag. Jag är väldigt nyfiken på var den kommer ifrån.”

Den är från Estelle & Thild, heter Cocoa, sen har jag en highlighterfrån Tom Ford ovanpå. Har du några fler stapelvaror skönhetsmässigt, produkter som du alltid återkommer till?

”Hårprodukter från Oribe har jag haft väldigt länge, alltifrån deras texturspray till signaturserie. Det är verkligen vardagslyx, ett unn. Sen en bra hårborste! Det är ju faktiskt något som man använder flera gånger per dag och därför är det ju inget konstigt att lägga lite extra på. Min kommer från Mason & Pearson.”

Hur tar du hand om din hy?

”Min hy var så förlåtande innan, men det är den inte längre så nu lägger jag pengar på ansiktsbehandlingar. När jag är i New York går jag alltid Bliss spa. Jag har även förstått, att istället för att kleta på en massa grejer är min grej exfoliering – för att få bort allt det där jag-har-inte-sovit-ensamstående-mamma-som-gör-karriär som kan sätta sig på huden.”

Du bor ju numera i Sverige, har du hittat några salongsfavoriter här?

”För håret går jag till Antonio Axu eller Creative Headz, både är jäkligt bra på att få till det naturliga blonda håret. För naglar går jag hos Frida. Jag har ju bott 4 år i alperna och det är så lyxigt för mig att komma tillbaka till Stockholm och hitta sina personer som jag tycker är duktiga.”

TIPS! Välkommen till Sveriges största mode- och skönhetsfestival – all info hittar du här!