Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stilikonen: Issa Lish – Alexander Wangs musa!

Issa Lish är modellen som rockar med sin personliga stil även utanför catwalken - se och njut!

PERSONLIGT Mexikansk-japanska Issa Lish är född och uppvuxen i Mexico City, Mexiko med en japansk pappa och mexikansk mamma. Som straff för dåliga betyg i grundskolan började Issa arbeta på hennes pappas sushi-restaurang under sommaren, i dag har ”straffet” tagit henne ut i världen och med en ny bostadsort, New York.

KARRIÄR På sushirestaurangen blev Issa, då 14 år, upptäckt av en modellscout. Enligt Issa själv tog karriären fart efter att hon gått sin första viktiga modevisning för Saint Laurent sommaren 2014. Karriären tog ännu ett steg mot skyarna efter att hon prytt omslaget till italienska Vogue i september 2014, fotograferat av Steven Meisel. Den då 19-åriga Issa var den tredje mexikanska modellen att pryda magasinets omslag någonsin. I dag har Issa gjort både kampanjer och visningar för Céline, Prada, Balmain … Listan är lång. Issa spås fortsatt en lång och framgångsrik karriär i branschen med sitt udda utseende som särskiljer henne från alla andra.

STIL Det är helt förståeligt att Alexander Wang har Issa som musa – hennes stil är unik, cool, avslappnad och så klart med en touch av street – precis i stil med modebranschens besatthet just nu. Issa ses oftast i roliga statement- eller band-T-shirts, läderbyxor, Converse och med en tjock eye-liner längs med ögat. Issa Lish är en stor inspirationskälla oavsett om du letar efter en cool T-shirt eller en accessoar som livar upp – googla henne så får du se!

Följ Issa på Instagram: @issalien

Lästips! Jeanne Damas - kvinnan med den perfekta perfekta parisiska stilen!