Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stiltips: så bär du KENZO x H&M kollektionen!

STLEBY fick en pratstund med Kenzos designerduo Carol Lim och Huberto Leon samt med Ann-sofie Johansson, kreativa rådgivare på H&M - om framtiden, favorit plagg ur kollektionen och hur man stylar plaggen på bästa sätt!

Den här kollektionen är fylld av färg och mönster – några tips på hur vi kan styla oss själva med plagg från kollektionen? ”Vi är aldrig själviska om våra kollektioner, och vi älskar att se människor bära våra plagg på ett sätt som gör det till en del av deras look. Du kan vara lekfull och experimentera med hela kollektionen, varför inte köra på tröjan med tigertryck och bära den under en annan tröja och bara låta mönstret från kragen synas? Eller var lite modig och bär bara ett väldigt färgglatt plagg till din annars monokroma look, som med den orangea logotröjan. Det här är kollektionen som bryter på reglerna, som tillåter dig ha kul och experimentera med din stil. Kanske får den dig att vilja bära mer mönster och färger oftare!”

Vilka är de bästa nyckelplaggen ur kollektionen, som vi inte får missa? Carol Lim: ”Jag väljer tre. Den ribbade klänningen, är en av de mest ikoniska Kenzoplaggen – vi är glada att återuppliva den i kollektionen. Sen väljer jag den vändbara kimonon, som är ett väldigt lekfullt men elegant plagg, den ser fantastisk ut både under dag- och kvällstid. Sist men inte minst väljer jag singoallatoppen och den matchande kjolen, eftersom det är ett så roligt plagg att bära, speciellt nu när vi närmar oss partysäsongen under jul och nyår.”

Huberto Leon: ”Mina två är t-shirten med tigertrycket som är vår version av en ikonisk bild av KENZO från 80-talet. Sen väljer jag en accessoar – jag älskar strumpbootsen med tigertrycket och med den zig-zagmönstrade klacken, skon fångar verkligen hela kollektionens anda.”

Ann-Sofie Johansson: ”Jag har så många favoritplagg! Det är en sådan unik kollektion, med så många olika idéer och sätt att klä sig på. Sweatshirten är en klassiker, och jag älskar hur de lagt till extra detaljer på kragen och vackra antika blomknappar. Den rosa shearlingjackan i fuskpäls gör verkligen ett intryck.Det finns en flirtig sida av kollektionen, speciellt i singoallatopparna och kjolarna, det finns en frihet i att slänga ihop olika tryck och mönster. Sen finns det plagg som är roliga att bära, som den dubbelbröstade kappan i fejkpäls, och tigertrycket på topparna och byxorna, eller hängselbyxklänningen.”

Vad har varit den största utmaningen med kollektionen? Ann-Sofie Johansson: Vi gillar att utmana oss själva med allt vi gör på H&M. Vi strävar alltid efter att tänka stort och att pusha oss själva till att skapa något speciellt. Det är något du kan se genom hela KENZO x H&M kollektionen, som i hantverket i den ribbade klänningen, att vi satt extra fokus på detaljer som tigertrycket eller zig-zagmönstren på våra solglasögon och strumpbootsens klackar. Vi sätter själva våra utmaningar med varje desginersamarbete, och vi är alltid glada över slutresultatet!

Hur kommer samarbetet med H&M påverka KENZO i framtiden? Carol Lim: Vi är så exalterade över KENZO x H&M eftersom det är den perfekta möjligheten att berätta vår grundare, Kenzo Takadas, historia. Det finns så många människor i världen som bara känner till vår version av KENZO. Mr.Takada är en sådan inspiration för oss, eftersom han var en designer som bröt alla regler inom mode. Han var så instinktiv, slängde ihop olika tryck och färger, och han hittade influenser från hela världen. Det är fantastiskt att kunna berätta hans historia genom KENZO x H&M, och att ge alla en djupare förståelse av märket vi älskar.

Kollektionen finns i utvalda H&M butiker 3 november.