Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

STYLEBYs stylist Mikaela Hållén: "Just nu har jag dille på cut-outs”

Mikaela Hållén bor i Stockholm och arbetar som stylist för b.la. STYLEBY, Make it Last och H&M. Hon är besatt av dokumentärer (rymddokumentärer speciellt) och lyssnar helst på smörig R&B.

”Kavaj och byxa från H&M. Örhänge från Knobbly.”

MIN STIL ”Min stil är minimalistisk med fokus på detaljer. Just nu har jag fått dille på cut-outs, satin och magkorta toppar.”

FAVORITDESIGNER ”Nicolas Ghesquière för Louis Vuitton och Phoebe Philo för Céline. J.W.Anderson är också en favorit, både för Loewe och egna märket.”

VARDAGSSTIL  ”Jag klär mig ofta i helsvart men tycker om att ha ett plagg eller en accessoar som sticker ut. T.ex. stora örhängen, en annorlunda ring eller en byxa men synliga sömmar. Udda jackor är också en favorit. Jag har en jacka från Céline vars ärmar går att knäppa loss vid axlarna som en cut-out-detalj. Det har hänt att folk stannat mig på stan (..eller på ett rave) för att säga att min ärm håller på att ramla av. Riktigt bra konversationsöppnare!”

PARTYLOOK”Bekvämlighet kommer först. Om jag ska ut och klubba sätter jag på mig sneakers, helsvart och ett par stora örhängen. Nu ska jag bara lära mig ”crip walk” ordentligt sen är jag kittad och klar för vilken fest som helst.”

JEANS ”Levi’s i modellen Wedgie fit och mina Vetements-jeans som jag lyckades haffa på rean. Sen är jag väldigt förtjust i mina Louis Vuitton-jeans med synliga sömmar och dragkedja framtill.”

VÄSKA ”Helst ingen. Jag försöker proppa alla mina saker i jackfickorna men det går inte alltid så nu har jag investerat i en bucket bag från Proenza Schouler som rymmer ALLT.”

SMYCKEN ”jag är ständigt på jakt efter två-finger-ringar, älskar guldsmycken och bär dagligen en ring med texten ”dream” från Sophie by Sophie. Nu när jag fyllde 25 fick jag ett par Céline-örhängen från Columbine, de har blivit mina favoriter.”

SKOR ”Den här vintern har jag burit kängor från Bimba y Lola, de har räddat mig genom snöslasket. Annars tycker jag om sneakers från Eytys och Adidas.”

UPPSEENDEVÄCKANDE PLAGG ”Måste vara mina silvriga Loewe-byxor. De är smashing och inte något man tar på sig varje dag direkt.”

BÄSTA KÖP ”Min ”arty”-ring från YSL, den åker alltid på när jag känner mig tråkigt klädd.”

SENASTE KÖP ”En klänning med cutouts från Céline som jag klickade hem från Vestiaire Collective, världens bästa (och farligaste) second hand site.”

NÄSTA KÖP ”Bikini från Matteau, därefter en resa till solig plats.. Måste. Få. Känna. Värme. Nu.”

SKULLE ALDRIG BÄRA ”Jag har aldrig burit ett manchesterplagg. Tycker det är fint på andra men på mig känns det helt fel. Man ska dock aldrig säga aldrig..”

SAKNAR I GARDEROBEN ”Strumpor!! Och look 37 från Isabel Marants vårkollektion.. någon som vill köpa den till mig? Hehe.”

GARDEROB ATT PLUNDRA ”Marie-Amélie Sauvés, jäkla drömgarderob”

BEAUTY ”Concealer, puder och rouge från bareMinerals. Efter det böjer jag ögonfransarna och använder en vattenfast mascara från Isadora, jag har fått för mig att ögonfransarna håller sig uppe längre då (bra för mig som har lite sneda, ledsna ögon). Ska jag götta till det lite extra använder jag även en mörklila ögonskugga från Mac.”

BÄSTA BEAUTYKÖP”Ögonfransböjare från Shu Uemura.”

DOFT ”Jag får lätt huvudvärk av parfymer så istället smörjer jag in mig med oljor. En person som jag tycker om gillar lavendel så på senaste tiden har jag använt Kerstin Florians lavendelolja mer än vanligt, hehe. En annan favorit är CoquiCoquis olja som doftar kokos, speciellt på sommaren - mmm!”

SKÖNHETSRÅD ”OLJOR! Mina favoriter (förutom ovan nämnda) är: Arganolja från Maria Nila till hårtopparna, Mádaras Age recovery facial oil och Natusans babyolja till kroppen när jag duschar.”

REDO PÅ 5 MINUTER ”Har aldrig skett.. Jag skulle istället vilja tipsa om ett 5 minuters träningspass som jag brukar köra. Sök på ”perfect abs” på Youtube!”

foto PAULINE SUZOR

Lästips! Sugen på fler garderober? Kika då in här