Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jonna Bergh om STYLEBYs nominering till Tidskriftspriset som Årets tidskrift 2020.Jonna Bergh om STYLEBYs nominering till Tidskriftspriset som Årets tidskrift 2020.Jonna Bergh om STYLEBYs nominering till Tidskriftspriset som Årets tidskrift 2020.
Jonna Bergh om STYLEBYs nominering till Tidskriftspriset som Årets tidskrift 2020. Foto: Weronika Bela

STYLEBY nominerad till Tidskriftspriset för Årets tidskrift 2020

Bland årets nominerade till Tidskriftspriset 2020 finns STYLEBY – ett svenskt modemagasin i världsklass – som har chans att kamma hem titeln som Årets Tidskrift populärpress! 

Tidskriftsgalan 2020 går av stapeln den 12 november och då har STYLEBY chansen att ta hem titeln som Årets Tidskrift populärpress 2020! Juryns motivering till nomineringen lyder: 

”STYLEBY går i bräschen för det nya, moderna stilmagasinet för alla som älskar mode. Med allt från sminktips, till personliga modeinslag och reportage som lyfter framtidslöften från alla Sveriges hörn etablerar sig STYLEBY en gång för alla som en tidskrift i världsklass. ’De som älskar mode mest av alla gör det i STYLEBY’ - vi älskar STYLEBY.”

– Över 60 nummer har gått sedan Elin Kling och jag startade STYLEBY för snart tio år sedan, och jag är oerhört stolt över den höga nivå magasinet har hållit utan undantag genom hela sin livstid. STYLEBY är ett svenskt magasin av internationell klass och är idag välkänd i modekretsar över hela världen – trots att den är skriven helt på svenska! En bedrift som STYLEBY är rätt ensam om skulle jag tro, säger chefredaktör Jonna Bergh om nomineringen.

STYLEBY startades 2011 och Jonna Bergh har varit chefredaktör sedan dess, även Columbine Smille (modechef) har varit med sedan första numret. 2011 utsågs STYLEBY till Årets bästa nya tidskrift av tidningen Resumé och den har varit nominerad i Årets Tidskrift populärpress en gång tidigare. 

– STYLEBYs redaktion har otroligt höga ambitioner inför varje nummer, och vi försöker genom våra fackämnen och välgjorda reportage lyfta viktiga samhällsfrågor genom magasinets sidor – genom vilka bilder vi visar, vilka kreatörer vi bjuder in och vilka artiklar vi skriver. Jag skulle verkligen vilja tacka redaktionen som alltid är på tårna, och som är så ambitiösa i sina ansträngningar om att bjuda läsaren på ett magasin i världsklass, fortsätter Jonna Bergh.

STYLEBY ställs mot Allas.se, Kamratposten och Vego. I juryn sitter Hanna Stjärne, vd SVT, (ordf.), Cissi Elwin, vd och chefredaktör Chef, Johannes Klenell, kulturredaktör Arbetet, Paulina Modlitba, konsult inom digital affärsutveckling och grundare av We Should Be Friends samt Daniel Nordström, chefredaktör VLT, Sala Allehanda m fl. Priset delas ut under en digital ceremoni den 12 november.

STYLEBYs redaktion består utöver Jonna Bergh av Columbine Smille (modechef), Anja Skeppe Grahn (skönhetsredaktör) och Mikaela Hållén (moderedaktör). Magasinet layotas av Camilla Samuelsson.