Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stylisten Wasima Ayad: ”Klä dig alltid som om Rihanna skulle kunna komma in i rummet”

Stockholmsbaserade stylisten och kostymören Wasima älskar att skapa konst med människor och att lyssna på musik. Dessutom öppnar hon snart sitt eget showroom.

STIL ”Min stil är absolut fri och villkorslös. Den är endast baserad på hur jag känner.”

FAVORITDESIGNER ”Azzedine Alaïa. Han var den första designer jag kunde identifiera mig med som nordafrikan. Det han har skapat kommer att åldras så vackert, och jag älskar hans syn på frihet.”

VARDAGSSTIL ”För att vara totalt ointresserad av sport så bär jag förvånansvärt mycket sportswear. Jag älskar landslagströjor och lever i tracksuits.”

PARTYLOOK ”Mitt lockiga hår och röda läppar.”

STILMINNE ”Jag förstod att stil var viktigt för mig när jag la en hel del tid under sommarlovet på att tänka på vad jag skulle ha på mig första skoldagen. Och när jag köpte min första falska Louis Vuittonväska (Speedy 30 Boston multi color) i Marocko när jag var 13 år. Det är fortfarande min drömväska.”

”Skor från Dolce & Gabbana.””Skor från Dolce & Gabbana.””Skor från Dolce & Gabbana.”
”Skor från Dolce & Gabbana.”

JEANS ”Cheap Monday har ett par baggy-jeans, Cred, som sitter 90-talssnyggt och som jag älskar.”

VÄSKA ”Jag är besatt av små väskor och får aldrig nog. Har en Fendi som jag alltid återvänder till.”

SMYCKEN ”Stora guldhoops och min pinky ring som jag fått av min exman. Känns lite opassande att bära den, men den är så jävla snygg.”

”Väska från Fendi.””Väska från Fendi.””Väska från Fendi.”
”Väska från Fendi.”

SKOR ”Som att välja vem som är ens favoritbarn?”

MEST UPPSEENDEVÄCKANDE PLAGG ”Har massvis. Men mest för att inspirera mitt självförtroende, så jag bär dem sällan.”

”Klänning från Humana Second Hand. Byxor från Hope. Halsband vintage från Portugal. Behå från Freya.””Klänning från Humana Second Hand. Byxor från Hope. Halsband vintage från Portugal. Behå från Freya.””Klänning från Humana Second Hand. Byxor från Hope. Halsband vintage från Portugal. Behå från Freya.”
”Klänning från Humana Second Hand. Byxor från Hope. Halsband vintage från Portugal. Behå från Freya.”

INSPIRATION ”Frihet. Jag älskar individualitet och hatar när det känns generiskt. Jag skulle därför aldrig klä mig efter en trend, det är då jag i stället vet vad jag inte ska klä mig i. Jag inspireras av allt som får mig att känna något inombords.”

STILRÅD ”Till mig själv: Klä dig alltid som om Rihanna skulle kunna komma in i rummet när som helst. Hon är den enda person jag någonsin skulle vilja imponera på. Till andra: Ha kul med kläderna du är i. Försök att minska alla typ av ’regler’ som finns inom mode. It’s not that serious!”

”Smycken Caroline Swedbom, Sofia Zakia och en massa marknadsfynd.””Smycken Caroline Swedbom, Sofia Zakia och en massa marknadsfynd.””Smycken Caroline Swedbom, Sofia Zakia och en massa marknadsfynd.”
”Smycken Caroline Swedbom, Sofia Zakia och en massa marknadsfynd.”

KAN INTE FÅ NOG AV ”Jag får inte nog av ’luxurious sportswear’. Min kompis har ett märke som heter Casablanca som har bemästrat just det. Dessutom representerar han Marocko på det finaste sättet.”

BÄSTA KÖP ”Ouff, jag har många – men jag har ett par jättefina Christian Dior-solglasögon som jag hittade på Ebay. De är liksom de perfekta all-black sunnies från 90-talet som är så tidlösa.”

Byxor från I.am.Gia. Skor från NYC, mitt senaste köp.”Byxor från I.am.Gia. Skor från NYC, mitt senaste köp.”Byxor från I.am.Gia. Skor från NYC, mitt senaste köp.”
Byxor från I.am.Gia. Skor från NYC, mitt senaste köp.”

MEST ANVÄNT ”Min vintage croppade Levi’s-jacka. Den har en perfekt oversized fit som gör att man alltid ser casual men cool ut.”

DRÖMKÖP ”Louis Vuitton Speedy 30 Boston i multicolor för att nämna ett. Nästa köp blir en Prada Nylon Tote Bag i ’Ivory blue’.”

”Skor från Rodebjer.””Skor från Rodebjer.””Skor från Rodebjer.”
”Skor från Rodebjer.”

SKULLE ALDRIG BÄRA ”Ballerinaskor.”

GARDEROB ATT PLUNDRA ”Naomi Campbells under 90-talet.”

BEAUTY ”Mycket fokus på hud, lyster och glow. Och framför allt gloss! Jag känner mig inte hel utan tusen lager av läppglans. Mina favoritmärken är Dr. Jart, Exuviance, och praktiskt taget allt från Becca. Bästa beautyköp: Dior Addict Lip Maximizer.”

”Solglasögon från Gucci, Miu Miu och & Other Stories.””Solglasögon från Gucci, Miu Miu och & Other Stories.””Solglasögon från Gucci, Miu Miu och & Other Stories.”
”Solglasögon från Gucci, Miu Miu och & Other Stories.”

DOFT ”Avslöjar inte min signaturdoft, men jag är totalt besatt av min kompis Patriks märke ’109 Parfums’. Han har gjort en doft som heter Zafaran Obscur som får mig att vilja tugga på mig själv.”

REDO PÅ 5 MINUTER ”Efter att jag återfuktat mitt ansikte använder jag lite Skin Tint från Nars. Concealer om det behövs men har börjat digga dark circle-grejen. Sedan drar jag lite av Becca’s Shimmering Skin Perfector över hela ansiktet. Mycket gloss. (Ett tips! Too Faced har en jättebra lip plumper som jag älskar.) Har jag tid lägger jag eyeliner. Det brukar ge liv till mina annars väldigt droopy eyes.”

”Kostym från Collusion. Skjorta från Valentino. Skor från Demonia.””Kostym från Collusion. Skjorta från Valentino. Skor från Demonia.””Kostym från Collusion. Skjorta från Valentino. Skor från Demonia.”
”Kostym från Collusion. Skjorta från Valentino. Skor från Demonia.”

MUSIK ”Lyssnar på Young Thug, Homeshake, Chez Ali, Bad Bunny och Ozuna. Musikaliskt är Frank Ocean en favorit. Men min all-around favoritartist är Rihanna. Jag kan verkligen inte förstå att jag får samexistera med henne. Overkligt.”

FAVORITSTAD ”Svårt att säga, men jag var nyligen i Montego Bay på Jamaica och lever fortfarande på den energi som den staden gav mig.”

BÄSTA BUTIKERNA ”Ebay och Humana Second Hand – de har förändrat svenskt mode.

Av ELINA GROTHÉN 

Foto JOONA LAULAJAINEN