Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Superstylisten Caroline Issa: ”Tricket som fixar din smyckeslook”

Supersnygga stylisten Caroline Issa vet hur man gör för att ge din look en extra krydda –och nu ger hon dig tipsen!

Caroline Issa i smycken från Pandora. 

Berätta om dig själv! ”Jag är född och uppvuxen i Montreal, jag studerade på handelshögskolan Wharton, och blev en del av modevärlden för nästan 14 år sedan när jag flyttade till London under en tidigare anställning. London för mig, är den bästa huvudstaden, eftersom staden mättar mina passioner inom mode, konst, litteratur och film. När jag inte reser, vilket sällan händer, så hittar man mig i Serpentine Gallery eller i Tate Modern, eller på biografer tittandes på utländska filmer. Jag älskar även att besöka butiker för att se vad för spännande, nya och kreativa saker som skapas. Människor i min omgivning skulle beskriva mig som passionerad, envis, optimistisk och välkomnande.”

Du är en välkänd modechef och stylist, hur kom du in på det? ”Som tonåring modellade jag en del, och tack vare den fantastiska erfarenheten bestämde jag mig för att studera handel, för att potentiellt kunna driva ett modeföretag i framtiden. När jag tog ut min examen, blev jag istället en managementkonsult. Tack vare den rollen fick jag chansen att jobba inom projekt som rörde detaljhandel. Men det var när jag flyttade till London, som jag introducerades till grundarna av Tank Magazine, som då var en ung tidning och samtidigt en kreativ studio. Jag lämnade mitt stabila och välbetalda jobb för att bli en modentreprenör. 14 år senare och jag har världens bästa jobb!”

Hur bestämde du dig för att bli stylist? ”Att styla var något som kom mycket senare. Jag var först involverad i förlagsbranschen och brandingsidan av modeverksamheter, där jag jobbade med team för att skapa en slutgiltig och enhetlig vision – vare sig det var för en tidning eller en reklamkampanj. När några vänner till mig, som är designer, hörde av sig angående stylingjobb för deras visningar och reklamkampanjer, såg jag min vision ur ett businesswoman-perspektiv som älskade mode och som hade en känsla för stil. Det var ett ’äkta” perspektiv på många sätt, och långt ifrån röda matta-grejen. Det är just den typen av styling som jag älskar – realistiska tolkningar av trender, och samtidigt alltid med tidlös stil i fokus.”

Beskriv din stil? ”Klassisk med en tvist.”

Vilken är din favoritaccessoar? ”Ett par vackra örhängen kan göra en outfit.”

Vad ser du London-tjejerna bära just nu? ”Jag ser att man staplar mer vågade smycken ihop med väldigt fina och roliga. Jag älskar även hur skräddarsydda armband syns allt mer. Jag älskar att stapla pärlsmyckena från Pandoras kollektionen, speciellt ringarna.”

Vilken look ångrar du? ”Lårhöga sockor när jag var tonåring.”

Vad är på din bucket list? ”Besöka Bhutan och måla en tillräckligt vacker målning för att kunna hänga upp den i mitt hem.”

Se videon när Caroline Issa smyckesstylar en outfit med smycken från Pandora.

https://youtu.be/T2y3IxV5yHY?width=560&height=315&frameborder=0&allowfullscreen=allowfullscreen