Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: WERONIKA BELA

Titta in i Seinabo Seys färgglada drömhem

Seinabo Sey inredde sitt hem som de flesta andra – tills hon en dag åkte på turné. Då steg Emelie Eriksson och Susana Vall in och gjorde om hennes hem så att det äntligen såg ut som Seinabo känner sig inuti. 

Seinabo, beskriv ditt hem?

”Min främsta tanke var att det skulle kännas så mysigt och varmt som möjligt. Den senaste tiden har jag börjat skämta om att mitt hem är nya Moderna museet, haha. Jag bor i det Laurinska huset, som jag är helt förälskad i. Jag har velat bo här sedan jag var 20 och trodde nog aldrig att det skulle bli verklighet. Så jag är verkligen oändligt tacksam till livet för att jag får ha mitt eget space här.

Seinabos säng med spegel, sänggavel, sängunderrede designad av Emelie (till vänster och Susana (till höger) som även tillverkat foamspegeln. I taket hänger parasoller från Kina Li, till höger sitter ett Dalí-print. Glaskonsten på väggen bredvid är gjord av Erika Kristoffersson Bredberg, en present från henne till Seinabo. Den marmoriserade koppen är från Emma Berzen/Arranging Things och brickan är från Afro Art. Lampan bakom Emelie till vänster är från Anna Harström/Arranging Things.Seinabos säng med spegel, sänggavel, sängunderrede designad av Emelie (till vänster och Susana (till höger) som även tillverkat foamspegeln. I taket hänger parasoller från Kina Li, till höger sitter ett Dalí-print. Glaskonsten på väggen bredvid är gjord av Erika Kristoffersson Bredberg, en present från henne till Seinabo. Den marmoriserade koppen är från Emma Berzen/Arranging Things och brickan är från Afro Art. Lampan bakom Emelie till vänster är från Anna Harström/Arranging Things.Seinabos säng med spegel, sänggavel, sängunderrede designad av Emelie (till vänster och Susana (till höger) som även tillverkat foamspegeln. I taket hänger parasoller från Kina Li, till höger sitter ett Dalí-print. Glaskonsten på väggen bredvid är gjord av Erika Kristoffersson Bredberg, en present från henne till Seinabo. Den marmoriserade koppen är från Emma Berzen/Arranging Things och brickan är från Afro Art. Lampan bakom Emelie till vänster är från Anna Harström/Arranging Things.
Seinabos säng med spegel, sänggavel, sängunderrede designad av Emelie (till vänster och Susana (till höger) som även tillverkat foamspegeln. I taket hänger parasoller från Kina Li, till höger sitter ett Dalí-print. Glaskonsten på väggen bredvid är gjord av Erika Kristoffersson Bredberg, en present från henne till Seinabo. Den marmoriserade koppen är från Emma Berzen/Arranging Things och brickan är från Afro Art. Lampan bakom Emelie till vänster är från Anna Harström/Arranging Things. Foto: WERONIKA BELA

Du bor mitt i så många färger och former – hur påverkar det dig i din vardag?

”Det har varit otroligt att äntligen bo i en miljö som faktiskt återspeglar mina egna fantasier. Jag tror faktiskt att inredningen har inspirerat mig till att ta fram mer av mina querky sidor.”

När jag kom hem från turnén möttes jag av en total makeover – det var så himla kul!

Skulle du säga att ditt hem speglar dig som ­person?

”Absolut! Lite lyxig och lite tokig, det är jag det!”

Du tog hjälp för att få ge ditt hem den känsla som du var ute efter. 

Emelie och Susana är två otroliga inredare och setdesigners som jag tagit hjälp av. Innan jag träffade dem var jag rädd för att vara okonventionell i min inredningsstil – det har jag ju släppt nu, som ni ser. Jag gav dem helt fria tyglar och åkte på turné – när jag kom hem möttes jag av en total makeover – det var så himla kul! Jag kände att det var så viktigt att hitta någon med samma stil som jag, och det har jag verkligen gjort med de två. Det har varit så kul att bolla idéer och hitta en massa rolig konst tillsammans.

EMELIE & SUSANA:

 ”När vi kom i kontakt med Seinabo för detta uppdrag lockades vi främst av att vi klickade så mycket på ett stilmässigt plan. Det började med att vi skulle hjälpa Seinabo att rensa ur hennes fantastiska garderob, men vi kände snabbt att vi förstod varandras stilpreferenser och hade liknande idéer om hur lägenhetens potential kunde förverkligas genom att addera färg och rolig design. Under Seinabos Lauryn Hill-turné påbörjade vi en lågbudget-renovering som i stort innebar att vi köpte allt vi såg som var skitnice och asbilligt på Blocket och på egen hand tillverkade det som fattades. Vi ville arbeta med återvunna möbler och egen design, mycket på grund av att det vi ville åt inte fanns att få tag i. Det finns tutorials online för det mesta – som hur du gör din egen foamspegel! Hyllsystemet ovanpå garderoben blev en lösning för alla fina prylar som behövde komma upp från golv och garderober och designades och byggdes av Andreas Söderström. Där fick även Seinabos skor och väskor stå. Vi har jobbat mycket med belysning och olika färger på lampor och så vidare, vilket gör att det även är otroligt mysigt att vara där när solen gått ner. Seinabos lägenhet är fortfarande ett pågående projekt och vi kommer att göra mycket mer där, med mer konst av både hennes vänner och andra.” Emelie och Susana på Instagram: 

@emeliesusana

Har du något hem/miljö som du inspirerats av?

”Första hemmet jag kommer ihåg att jag blev helt besatt av är inte helt otippat Beyoncés tonårsrum som jag såg på ’MTV Cribs’ när jag var typ tolv. På senare tid är jag besatt av att hitta nya bilder på Erykah Badus hem, hon har så mycket roliga små grejer överallt och även kristaller inmurade i fasaden – hur fett?!”

Över spegeltitt-skåpet med kristaller sitter ett inramat Basquiat-print och på den en Beyoncé-skylt som  einabo fått i inflyttningspresent av grannarna Efva Attling och Eva Dahlgren.Över spegeltitt-skåpet med kristaller sitter ett inramat Basquiat-print och på den en Beyoncé-skylt som  einabo fått i inflyttningspresent av grannarna Efva Attling och Eva Dahlgren.Över spegeltitt-skåpet med kristaller sitter ett inramat Basquiat-print och på den en Beyoncé-skylt som  einabo fått i inflyttningspresent av grannarna Efva Attling och Eva Dahlgren.
Över spegeltitt-skåpet med kristaller sitter ett inramat Basquiat-print och på den en Beyoncé-skylt som einabo fått i inflyttningspresent av grannarna Efva Attling och Eva Dahlgren. Foto: WERONIKA BELA

Vad är det som ditt hem ger dig? Vad är det du älskar med att vara hemma?

”Jag skulle säga att mitt hem ger mig en otrolig trygghet. Det är en plats där jag bara kan koppla av och vara i mina tankar. Att ta ett bad och lägga sig i sängen och kolla på tv är ultimat lyx för mig.”

Vad vill du att ditt hem ska ge för känsla till dem som besöker dig?

”Jag vill att mitt hem, som allt annat jag gör, ska inspirera folk till att vara mer sig själva. Det har varit så skönt att skita i regler och göra allt till en fantasi, och jag hoppas att alla blir mer peppade att göra så när de får känna vibben.”

Taklampan, den stora vasen i första lådan från vänster och den vita pallen framför krukväxten är gjord av Anna Harström. Kakan Hermansson har gjort den röda marmoriserade krukan ovanpå garderoben, den svarta i lådan bredvid och den på den vita pallen. Erika Kristoffersson Bredberg har gjort den lilla rosa glasvasen i undre lådan till vänster. Väggbonad med snäcka har Emelie gjort, lila pall med fogskum och rosa kruka av fogskum  på garderoben är gjord av Emelie och Susana. Vita soffan är retro 70-tal från Ikea. Soffbordet är ett Blocketfynd som vi har målat om. Även mattan är ett Blocket-fynd från NK:s 70-tal som sytts om. Tavlan ovanför soffan är målad av Moley Talhaoui. Kuddar och röd blom-piedestal är loppisfynd. Blåvit blomvas av Caroline Harrius.Taklampan, den stora vasen i första lådan från vänster och den vita pallen framför krukväxten är gjord av Anna Harström. Kakan Hermansson har gjort den röda marmoriserade krukan ovanpå garderoben, den svarta i lådan bredvid och den på den vita pallen. Erika Kristoffersson Bredberg har gjort den lilla rosa glasvasen i undre lådan till vänster. Väggbonad med snäcka har Emelie gjort, lila pall med fogskum och rosa kruka av fogskum  på garderoben är gjord av Emelie och Susana. Vita soffan är retro 70-tal från Ikea. Soffbordet är ett Blocketfynd som vi har målat om. Även mattan är ett Blocket-fynd från NK:s 70-tal som sytts om. Tavlan ovanför soffan är målad av Moley Talhaoui. Kuddar och röd blom-piedestal är loppisfynd. Blåvit blomvas av Caroline Harrius.Taklampan, den stora vasen i första lådan från vänster och den vita pallen framför krukväxten är gjord av Anna Harström. Kakan Hermansson har gjort den röda marmoriserade krukan ovanpå garderoben, den svarta i lådan bredvid och den på den vita pallen. Erika Kristoffersson Bredberg har gjort den lilla rosa glasvasen i undre lådan till vänster. Väggbonad med snäcka har Emelie gjort, lila pall med fogskum och rosa kruka av fogskum  på garderoben är gjord av Emelie och Susana. Vita soffan är retro 70-tal från Ikea. Soffbordet är ett Blocketfynd som vi har målat om. Även mattan är ett Blocket-fynd från NK:s 70-tal som sytts om. Tavlan ovanför soffan är målad av Moley Talhaoui. Kuddar och röd blom-piedestal är loppisfynd. Blåvit blomvas av Caroline Harrius.
Taklampan, den stora vasen i första lådan från vänster och den vita pallen framför krukväxten är gjord av Anna Harström. Kakan Hermansson har gjort den röda marmoriserade krukan ovanpå garderoben, den svarta i lådan bredvid och den på den vita pallen. Erika Kristoffersson Bredberg har gjort den lilla rosa glasvasen i undre lådan till vänster. Väggbonad med snäcka har Emelie gjort, lila pall med fogskum och rosa kruka av fogskum på garderoben är gjord av Emelie och Susana. Vita soffan är retro 70-tal från Ikea. Soffbordet är ett Blocketfynd som vi har målat om. Även mattan är ett Blocket-fynd från NK:s 70-tal som sytts om. Tavlan ovanför soffan är målad av Moley Talhaoui. Kuddar och röd blom-piedestal är loppisfynd. Blåvit blomvas av Caroline Harrius. Foto: WERONIKA BELA

Om ditt hem vore musik, hur skulle det låta?

”Kanske som en blandning mellan Erykah Badus ’Bag Lady’ och ’Savage’ med Megan Thee Stallion ft. Beyoncé.”

Snygg förvaring även ovanför garderoben!Snygg förvaring även ovanför garderoben!Snygg förvaring även ovanför garderoben!
Snygg förvaring även ovanför garderoben! Foto: WERONIKA BELA
All keramik från Anna Harström.All keramik från Anna Harström.All keramik från Anna Harström.
All keramik från Anna Harström. Foto: WERONIKA BELA
Pianopallen är ommålad i samma nyans som spegeln över sängen, och väven på har Emelie handvävt. I fönstret skymtas en vas av Tove Blank.Pianopallen är ommålad i samma nyans som spegeln över sängen, och väven på har Emelie handvävt. I fönstret skymtas en vas av Tove Blank.Pianopallen är ommålad i samma nyans som spegeln över sängen, och väven på har Emelie handvävt. I fönstret skymtas en vas av Tove Blank.
Pianopallen är ommålad i samma nyans som spegeln över sängen, och väven på har Emelie handvävt. I fönstret skymtas en vas av Tove Blank. Foto: WERONIKA BELA

LÄS ÄVEN Hemma hos svenska designern i Paris - oemotståndligt chict!

LÄS ÄVEN Seinabo Seys otroliga porträttstory som välte Instagram