Foto: Pauline Suzor

Totêmes Elin Kling: "Vi vill lämna ett avtryck"

Klädmärket Totême öppnar snart butik i centrala Stockholm STYLE BY:s 

Tone Schunnesson träffade Elin Kling för att prata trovärdighet, arbetsplatsen Totême och inspiration.

Nu tar ni ett stort steg för Totême: Ni öppnar er första egna butik på Biblioteksgatan i Stockholm. Var det ett stort beslut?

– Vi har alltid varit övertygade om att en plats som  förkroppsligar vår vision och varumärke är en viktig del av Totême. Vi väntade länge innan vi hittade den, enligt

oss, perfekta lokalen. Jag vill att det ska kännas när man kommer in till Totême, vi vill lämna ett avtryck hos vår kund. Få henne att ta med sig något som inte nödvändigtvis behöver vara ett plagg, utan kan lika gärna vara inspiration efter en

konversation med våra style advisors eller en idé till kvällens look via de outfits som är stylade på dockorna.

Vad anser ni att du och Karl (Lindman, Elins make) gjort rätt när ni grundade Totême?

– Att aldrig låta sälj och snabba lösningar gå före kvalitet och trovärdighet. Vi tror på att vara konsekvent och genuin i sitt uttryck om man vill nå hela vägen fram.

Du klev efter en tid med Totême upp i vd-rollen. Vad är utmaningarna i att arbeta som vd i ett ungt modeföretag du själv grundat?

– Totême ska vara en inspirerande arbetsplats med en stark, ledarstyrd vision. Jag vet oftast vart jag vill, men når dit allra bäst tack vare smarta idéer från hela vårt team. Alla ska vara delaktiga på resan. Jag kanske inte är en typisk vd, men jag hoppas jag skapar den där glöden, varje dag, som gör att vi tar oss framåt och har grymt kul på vägen.

Totême arbetar lite annorlunda med era kollektioner än vad många andra modeföretag gör, det känns som om ni är något ”friare” och inte så traditionella?

– Både och, vi erbjuder fyra kollektioner per år. Varje plagg i dessa kollektioner har jag varit med och tagit fram tillsammans med vårt designteam. Jag tror det handlar väldigt mycket om att ge inspiration och rätt tajming. Att ha produkten just innan

kunden hunnit börja fundera över den där, till exempel, vårkappan. Att underlätta för henne genom ständig inspiration till hennes garderob och hur hon kan kombinera looker, vare sig det är med Totême eller annat varumärke.

Vad inspireras du själv av i dag – stilmässigt och livsstilsmässigt?

– Jag inspireras alltid som mest av resor jag gör, miljöombyten. Jag vill känna mig snygg och bekväm på lekplatsen en söndag, på kontoret med fylld kalender en

tisdag, eller om det är fråga om en kvällslook.

Elin Kling plåtad i sitt hem, i klänning från egna märket. Foto: Pauline Suzor

En längre intervju med Elin Kling, samt fler bilder från Elins hem, finns att läsa i STYLEBY #56 som utkommer i butik i början av mars.

 

Läs också: Totême öppnar sin första fysiska butik i Stockholm