Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trendiga kvinnor om accessoaren som förändrade deras stil

Ibland händer det – du köper något som gör att du tar ett kliv åt ett nytt håll stilmässigt. Vi kallar det för en ”stylechanger” och tre kvinnor berättar vad som förbättrade just deras stil.

Maria Nilsdotter, smyckesdesinger med eget märke. 

STYLECHANGER: Armband från Camden market

”När jag bodde i London samlade jag på armband som jag köpte på olika marknader. Jag drog upp dem högt på armarna och bar massor samtidigt. Där och då började min kärlek till att leka med smycken, och ett intresse för hur jag kan bära dem på olika sätt, hur smycken ger styrka och är laddade med historia och personlighet. Jag har inte använt mina armband på många år, men jag tittar till dem ibland och kan inspireras av de olika materialen och känslan som finns där.”

Elina Grothén, assisterande redaktör STYLEBY.

STYLECHANGER: Ringar från Estelle Déve

”2013 köpte jag mitt första par silverringar från Estelle Déve och blev förälskad direkt, så förälskad att jag något år senare köpte ett par till i guld och sedan ett par till... ringarna öppnade till samtal, och blev snabbt en stor del av mig. Jag insåg att jag inte kunde gå någonstans utan dem och i samma veva bestämde jag mig för att alltid bära silver på vänsterhanden och guld på högerhanden – idag är det något jag försöker hålla, men går sådär. Men det om något är för mig en stylechanger!”

Nina Philipson, grundare Iconic Sthlm och pr-agent.

STYLECHANGER: The Rockins scarf

”Sedan jag började bära scarves från Rockins så känner jag alltid att min outfit sitter. Den ger en extra edge till varje outfit – det spelar ingen roll om jag går på en gala eller till kontoret. För mig, som generellt inte bär så mycket accessoarer, så är en scarf allt jag behöver. Jag har ett helt gäng hemma nu som passar för alla typer av sammanhang, långa med fransar och mer neutrala. Min favorit är en superskinny med blommor, jag bär den jämt.”