Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vanessa Trainas enkla hårknep

Du behöver varken gå till frisören eller få träningsverk av hårfönen, du behöver faktiskt inte ens tvätta håret. Diadem och hårband är det bästa sättet att uppdatera din look och även maskera en dålig hårdag.

Stylisten Vanessa Traina är den talangfulla och hypade designern Joseph Altuzarras musa. Kort efter att han visade i New York syntes en av kollektionens viktigaste accessoarer – diademet på Vanessa Traina. Väldigt chict! Det svarta sammetsbandet är annars en håraccessoar som man förknippar med Vanessa och med hennes hårsignaturstil: en låg hästsvans med en svart rosett, syntes även på Tory Burch senaste visning – nu är det dags för dig att inspireras av Vanessa!

 

STYLEBYs stylingskola till håraccessoarer

Svarta sammetsband går att köpa hur billigt som helst på tygaffärer. Diadem däremot kan det vara värt att lägga en extra slant på för att undvika att se ut som fem – billiga i plast går helt bort. Bär du ett dekorerat diadem är det bäst att tänka ”less i more” med resten av looken för att det inte ska bli för prinsesslikt. Vi gillar hårdekorationer till vardags snarare än fest och det är ett snabbt och enkelt knep att sätta lite guldkant på vardagen.

Sammetsband, Tyg.se, 13 kr/m.

Dekorerat sammetsdiadem, Dolce & Gabbana/Net-a-porter.com, ca 6 500 kr.

Diadem med pärlor, Yunotme/Net-a-porter.com, ca 2 500 kr.

Tips! Vill du veta hur skönhetsredaktören tar hand om sitt hår? Se här!