Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Världens mest kända bloggare Garance Doré om sin stil!

Garance Doré är en av världens mest kända bloggare, och en av dem som gjort en strålande karriär på grund av sin stil. Hon är en sann inspirationskälla på alla nivåer. STYLEBY hälsade på henne i hennes studio i New York.

Du är känd för din franska stil. Skulle du säga att stil är något du föds med – eller går det att fostras till det?  ”Jag vet inte. Det är svårt att svara på. Men kanske lite fostran? Stil är en blandning av så många saker. Mycket hänger på hur du går och står. Bra hållning är 30 procent av all stil.”

Eftersom din stil är så tidlös blir man nyfiken – vilket plagg har du haft längst?  ”Hmm. Det äldsta jag har är en klocka som min mamma gav mig när jag var 17. Den har blivit vintage på min arm! Men det äldsta plagget som jag fortsätter använda är nog ett par superfina shorts som jag har haft sen jag var 20. Idag hade jag förresten tänkt ha på mig en skjorta som jag snodde från min styvpappa för 15 år sedan.”

Jag skulle säga att du är en stor stilinspiration för många. 

”Det handlar mer om en slags stilkänsla. Jag gillar när det är enkelt, okomplicerat. På det sättet är jag väldigt fransk. Svenskarna är också bra på det.”

Du har varit i Stockholm flera gånger. Vad är ditt intryck av Sverige och svenskarna? ”Jag älskar hela livsstilen. Stockholm är fantastiskt. Det finns en slags mjukhet där, en uppriktig nyfikenhet och en osjälviskhet som är härlig om man kommer från New York. Och folk är så snygga! Allvarligt, det är helt galet.”

Anna Wintour har sagt ”Vi klär oss alla för Bill (Cunningham, fotograf för New York Times). Nu är det nog lika många som klär sig för dig och Scott. Märker du av det? ”Ja. Det är väl bra men det är konstigt också. Jag tror inte jag någonsin kommer vänja mig vid det.”

av Emi Gunér

foto Jakob Axelman