Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Väskdesigner Paulina Liffner von Sydow: ”Min stil är en pågående process”

Paulina Liffner von Sydow är från Göteborg men bor numera i huvudstaden med sin man, och är väskdesigner med egna märket Little Liffner. Hon lever efter mottot ”hemma bra, men borta bäst” då hon älskar att resa. Och skor!

”Tröja från Dagmar, skinnkjol från Carin Wester och skor från Nelly.”

STIL ”Den är en pågående process. Skräddade skjortor, herrkavajer och opraktiska skor är den enda röda tråden. Annars blandar jag preppy med lite sexigt och kanske lite neon och läder på det.”

DESIGNER ”Nicolas Ghesquière sitter på en liten piedestal i mitt hjärta. Hans kollektion för Balenciaga våren 2001 var min första riktiga fashioncrush. Det prickiga tyllet från den kollektionen fanns med i min brudklänning som en liten hommage!”

SMYCKEN ”Maffiga ringar. En klackring från Balenciaga och en igelkottsring som var min morgongåva är mina favoriter som jag använder nästan varje dag.”

SKOR ”Ofta de senast inhandlade.”

SIGNATUROUTFIT ”Önskar jag kunde svara något mer glamoröst här men det är nog herrskjortor och trasiga jeans.”

PARTYOUTFIT ”Mörka naglar och klackar, sedan kan det bli lite vad som helst.”

VÄSKOR ”Little Liffners, så klart! Särskilt ’Tote All Mighty’, en stor kasse i krokodilpräglat läder som rymmer allt och passar till allt, samt en cognacsbrun pouch som jag har på jobbet, på kalas och allt däremellan. En ’Kelly’-väska från Hermès vore kul att äga någon gång.”

BÄSTA KÖPET ”Jag hoppas ha mina bästa köpframför mig! Men min vadlånga läderkjol från Carin Wester var ett riktigt fynd och är ett av mina mestälskade plagg. Och en riktigt gammal mörkblå trenchcoat från Dries Van Noten med perfekt slappt fall som jag ständigt snor av min man.”

KONSTIGASTE KÖPET ”En idiotisk klänning från Preen som jag köpte för att gå på en gala i för några år sedan. Den var för liten redan från början, jag kunde inte andas på hela kvällen, och sedan dess har den hängt i en påse i garderoben. Ibland försöker jag sälja på någon extra smal kompis att låna den så att den får komma ut och se världen lite.”

INSPIRATION ”Olsen-systrarna för att de är orädda och klär sig efter eget huvud. En kär kollega fäste ett porträtt av dem på ett bokstöd och pyntade mitt skrivbord med det för många år sedan, som ett litet altare. Jenna Lyons, creative director på J Brand, är bäst på fantasifull vardagspowerstyling, och när jag blir äldre planerar jag en ’copy/paste’ på Lauren Huttons stil.”

MEST ANVÄNDA PLAGG ”Perfekta skandinaviska baskläder från Bruuns Bazaar och skjortor i riktigt bra bomull. På vintern är jag ständigt invirad i en kashmirsjal från Faliero Sarti.”

STILTIPS ”Köp färre saker! Man känner sig aldrig cool i en nyköpt outfit, så våga vara kreativ med gamla favoriter. Obekväma kläder är lika med tråkig kväll, så var hellre bekväm och rolig än snygg och trist.”

KAN INTE FÅ NOG AV ”Roliga skor är mitt kryptonit. Jag är normalt sett en kontrollerad shoppare, men kommer rätt sko min väg har jag svårt att vara återhållsam.”

BEAUTYPRODUKTER ”Jan Marinis hudvårdsprodukter på vintern, enkla grejer från Avène på sommaren.”

LÄSTIPS! Skönhetsredaktörens 3 absolut bästa solskydd för ansiktet

BÄSTA BEAUTYKÖP ”Helena Rubinsteins Magic Concealer är min räddare i nöden, och jag återkommer alltid till OPI:s rödsvarta lack ’Lincoln Park After Dark’. Kenzo Ki har världens bästa ansiktsmask som lugnar ner huden, och kanske även själen, efter en hetsig dag.”

DOFT ”Biotherms Eau Vitaminée på dagen och Hermès Iris Ukiyoé på kvällen. Och Hermès Un Jardin Sur le Toit på sommaren, den doftar nyklippt gräs.”

BEAUTYTIPS ”Sova! Och äta omega 3. Det kan vara en grav släng av placebo, men jag får för mig att hela livet blir bättre bara jag äter mina omega 3-kapslar.”

TRÄNING ”När jag har lite tid kör jag hemmaträning med Tracy Andersson, och just nu ser jag fram emot att ta min yoga till nya höjder med hjälp av nya yogasiten Yogobe och min fantastiska skönhet till yogamatta från Alexander Wang. Senast jag var i New York testade jag überspinningklasser på Soulcycle, det var en smått religiös upplevelse.”

MUSIK ”Romantisk gammal jazz och klubbig electro med inslag av superkommersiell guilty-pleasure house.”'

BOK ”’This Is Water’ av David Foster Wallace borde alla läsa, två timmar av ditt liv och du är sannolikt en klokare och lite bättre människa. Jeffrey Euginides som skrev Virgin Suicides, ’Dödens jungfrur’ på svenska, är fantastisk och Zadie Smith är lite av en litterär idol. Men jag är också en sucker för romantiskt engelskt av typen Jane Austens ’Övertalning’ och Charlotte Brontës ’Jane Eyre’.”

KONST ”Här kan jag hålla på hur länge som helst … Jag är svag för konstnärer som gör monumentala grejer som du inte behöver någon förkunskap för att påverkas av, till exempel Anish Kapoor, Ernesto Neto, Sarah Sze och bröderna Starn … Men jag gillar också lite mer välpolerade typer som Marc Quinn och Jeff Koons.”

UTESTÄLLE ”Stockholm är oslagbart eftersom alla kompisar bor här men jag gillar att gå på nya roliga ställen när jag reser. Vinluncher som aldrig tar slut och går över i utgång är det bästa som finns! Men klubben jag haft allra roligast på i livet är nog Le Baron i Paris.”

FAVORITSTÄDER ”Paris är finast och New York mest energigivande, men jag tror att Sydney eller kanske Melbourne är världens bästa stad – fast jag aldrig varit där! Australien står högt upp på reseönskelistan.”

FAVORITBUTIK ”Grymma Papercut, som säljer magasin och böcker, på Södermalm i Stockholm kan jag lätt spendera ett par timmar i. Örtagubben på Odengatan i Stockholm har alla knasiga hälsogrejer du kan önska dig och lite till.”

BÄSTA BUTIK I VÄRLDEN ”Jag älskar butiker som är som en egen liten värld, som 10 Corso Como i Milano. Opening Ceremony i Los Angeles. L’Eclaireur i Paris och L’Inde le Palais i Bologna, som oväntat nog är en brutalt bra shoppingstad. Och inte att förglömma On Pedder i Hongkong, en komplett accessoarhimmel.”

Foto Kjell B persson