Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Väskdesigner Paulina Liffner von Sydow: Från nybörjare till etablerad designer!

På bara några år hon gått från nybörjare till etablerad designer. Paulina Liffner von Sydow gjorde verklighet av drömmen om något eget och hennes amatörkärlek för accessoarer blev Little Liffner.

STYLEBY möter Paulina Liffner von Sydow

Paulina Liffner von Sydow

Sedan hösten 2014 satsar hon helhjärtat på sin dröm om att Little Liffner skall stå på fasta ben som ett skandinaviskt accessoarhus, och med Paulinas talang ser vi inget annat en lovande framtid.

Vem är Paulina Liffner?

”Jag är utbildad civilekonom och konstvetare, så hade det inte varit för att jag snubblat in i modevärlden så hade jag troligtvis jobbat med samtida konst på ett eller annat sätt.

Men efter min utbildning fick jag jobb på Veckorevyn och senare ELLE, där var jag ständigt i kontakt med mode och det visade sig att det skulle vara något jag tyckte var roligt. Efter min tid på tidning så gjorde jag nytta av min utbildning och började på Patriksson Communications där jag jobbade med varumärkesstrategier och kommunikation, och där var jag ända tills hösten 2014. Först idag, till min stora glädje, jobbar jag med Little Liffner på heltid.”

Så hur föddes Little Liffner?

”Det var ingenting som skedde över en natt. Som så många andra kvinnor så vill ju även jag känna mig duktig, och att genomföra det här medför ju en stor risk, en risk att misslyckas. Vi lever i en värld där det är viktigt att vara framgångsrik och fel att misslyckas, vilket gör det hela så skrämmande. Men jag minns att en vän till mig till slut sa, ”antingen så slutar du tjata om det här, eller så gör du det bara”. Hon sådde nog ett frö i mig, hon gav mig den där lilla knuffen som jag behövde. Från början så gick jag upp tidigt innan jobbet och satte mig på caféer och skissade, och många kvällar och helger gick åt till att jobba med det här vid sidan av. Under åren har det fått ta mer och mer plats och idag ägnar jag mig åt det här på heltid.”

Hur tycker du att du har utvecklats sedan du startade Little Liffner?

”Den här resan har varit som en enda stor självhjälpsprocess. Att våga, något jag måste möta varje dag. Man blir så glad och stolt över att kunna titta tillbaka och säga till sig själv att man vågade gå emot rädslan. Det är tufft i början, men det är det som gör att man utvecklas som mest – idag är jag en mycket modigare och mera orädd person.”Hur skulle du beskriva din stil?

”Min stil är eklektisk och jag blandar friskt, jag gillar att vara oförutsägbar. Men jag kommer alltid tillbaka till herrskjortor, skräddade kavajer och tunna kashmirtröjor – det är det som utgör min basgarderob. Sen gillar jag mixa med coola skor som har en personlighet, de har jag svårt att stå emot.”

Du har fått mycket uppmärksamhet för Little Liffner även utomlands, hur är den internationella marknaden till skillnad från den svenska?

”Det hade aldrig gått utan internet. Jag fick tidigt många besöker till min webbshop som ville köpa mina väskor internationellt, både i Asien och USA. Jag tror att stilen jag har, enkelheten som definierar mig, går att hitta hos många kvinnor runt om i världen.”

Finns det någon speciell person som du skulle bli lite extra glad över om de bar en Little Liffner väska på armen?

”Det hade varit roligt med någon cool, banbrytande entrepenörskvinna, eller någon som har en cool och sexig stil fast att de är lite äldre, som Lauren Hutton eller Charlotte Rampling. Den typen av person som jag inspireras av och som vågar behålla sin coolness, precis så som jag vill bli när jag blir äldre.”

Vad drömmer du om?

”Min dröm är att kunna fortsätta med det jag gör nu, det ger mig en så fri livsstil. Att kunna planera mitt eget schema, det finns något i det som passar mig. Att få resa så mycket som jag får göra, både privat och i jobbet är något jag hoppas att jag alltid ska kunna göra. Speciellt när man ska skaffa familj, att kunna ha en sådan fri livsstil är ett stort privilegium då. Jag skulle också kunna tänka mig att bo någon annanstans, exempelvis i Florens där mina väskor tillverkas – jag älskar att vara där.”

Det finns förmodligen många kvinnor och män som går i samma tankebanor som du gjorde, har du några visdomsord?

”Man har sällan mycket mindre att förlora än vad man tror. Bara kör och testa. Det värsta som kan hända är att det inte fungerar och så återgår du till ditt vanliga liv igen. Men att överleva och ta sig vidare från ett ”misslyckande” kommer bara att göra dig till en mer sammansatt och intressant person. Man måste våga lita på att ens värde som människa inte hänger på det, utan snarare det faktum att man vågade.”

Intervjun i sin helhet är publicerad i STYLEBY #36

av LINN WIKLUND WANDRUP