Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Transparenta trenden = blyga kroppars räddning

Säg hej till det transparenta modet – som enligt oss på DV är leggingens efterlängtade efterträdare – och blyga kroppars räddning.
Men hur bär man upp detta mode på bästa sätt? Damernas.se guidar dig till den transparenta trenden efter klicket ...

I takt med att sommarhettan slår till blir kläderna tunnare och tunnare. Shortsen blir kortare, liksom kjolarna. Och detta är inte alltid en lika välkommen utveckling. Bara ben kan lätt kännas för avklätt. För några år sedan kunde vi gömma blyga ben under leggings, men trenden dog ut några år senare – trots att den varit rejält ihärdig under flera säsonger. 

Men nu ser vi en ny trend som kan komma att ta över stafetten från de populära leggingsen. Den transparenta trenden. Vid första åtanke kan denna trend känns lätt avslöjande. Tänk om! På rätt sätt kan de transparenta materialen nämligen bli blyga kroppars räddning ...

En ständigt återkommande sommartrend är de tunna, stundom transparenta, materialen som ger den perfekta svalkan till kroppen. Varje sommarsäsong bär sin variant av dessa tunna tyger, och version "sommaren 2012" stavas draperat eller lager-på-lager som hos Givenchy, Lanvin, Ann Demeulemeester och Hakaan.
Det trendigaste plagget just när är den långa, tunna och genomskinliga kjolen som kan matchas med ett minimalistiskt linne. Snyggt i all sin enkelhet, och perfekt för blyga – och varma – ben. 

TRENDTIPS!– Den transparenta trenden kan lätt kännas avklädd, men det finns knep att vända känslan: Bär en tunn, transparent långkjol (hellång!) över en kort täckande, tajt kjol (eller hotpants). Svepande och snyggt på alla sätt och vis, och lagom täckande (du visar ben – men ändå inte). Kan bäras till så väl ballerinaskor och sommarens klassiska Converse-skor. Inspireras av Ann Demeulemeester. Om leggings var räddningen för blyga ben ett par år sedan, så är den transparenta kjolen dess välkomna efterträdare.  
– Sommar = långklänning. Låt sommarens version vara transparent, och lek fram en bekväm look med fina underkläder, linnen och underkjolar (visa så mycket som du känner dig bekväm i). Inspireras av Christian Dior och John Galliano. Eller varför inte bära en kavaj över din transparenta klänning, som hos Hakaan?

Ann Demeulemeester, Givenchy, Lanvin, Hakaan, Maison Martin Margiela
Ackermann, Louis Vuitton, Ann Demeulemeester, Givenchy, Lanvin
Christian Dior, Hakaan, Hakaan, John Galliano, Ann Demeulemeester