Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

TREND: Herrigt skräddat

Herrmodet står i centrum i höstens ... dammode. Tweedkavajer, hattar, slipsar och flugor trängs på säsongens catwalk.

Damernas.se guidar dig till trenden efter klicket ...

PSST!

I morgon tipsar vi sig om de trendigaste, herrinspirerade plaggen som fixar stilen! Missa inte.

Förra säsongen gjorde den kvinnliga smokingen, le smoking, en revivel på modescenen, som en del i den Yves Saint Laurent-feber som låg som ett täcke över säsongens mode.  

För hösten är det snarare de traditionellt maskulina plaggen som står i fokus, än de kvinnligare varianterna. Här trängs brouges, herrocken, tweedbyxan, den vita skjortan tillsammans kavajen.  Allt i en fyrkantig, oversize:ad silhuett.
Främst i ledet står Yves Saint Laurent, där hela den första delen av höstens kollektion är ett potpurri av herrinspirerad tweed och maskulina skärningar. I höst tar vi även över traditionellt manliga accessoarer som slips och fluga, och gör dem till våra. Dolce & Gabbana, som är något av experter på att mixa manligt och kvinnligt, gör detta på ett exceptionellt sätt genom att öppna sin visning med modellen Arizona Muse (säsongens it-modell), iklädd vit skjorta, blommönstrad kostym, hatt och hålmönstrade brouges. Hårstylisten har till och med format hennes hår till polisonger ...

TRENDTIPS- Höstens stora it är tweedkavajen! Kan mixas och matchas till både cigarettbyxa, långa, raka byxor och pennkjol.
- Gör de traditionellt manliga accessoarerna till dina. Lek loss med fluga, slips och hatt.
- Vill du ha fler tips på trenden? I senaste numret av Damernas värld får du fler tips på den herrinspirerade trenden "I döda poeters sällskap".