Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trenden du inte får missa sommaren 2012

Är du nyfiken på sommarens hetaste trend? Damernas.se guidar dig till trenden som du inte får missa och ger dig dessutom tips på hur du bär upp den. 

PSST. Läs mer om vårens och sommarens trender 2012 här. 

Mönster är en stor trend våren och sommaren 2012. Modebilden kantas av både moderna, tredimentionella mönster såväl som klassiskt blommiga varianter. En ny mönstertrend som tar fart just nu och växer sig allt starkare är de exotiska printsen som fullkomligt svämmar över hos designers och modekedjorna. 

De exotiska mönstren på vårens och sommarens catwalk innefattar palmer, frukter, tropiska blommor och blad. Några av de modehus och designers som går i bräschen för denna trend är först och främst Givenchy och Stella McCartney i deras pre-spring-kollektion, men också Dolce & Gabbana, Dries van Noten och  Jo No Fui satsar på dessa mönster i sina prêt a porter-kollektioner för våren och sommaren 2012. 

Men vad ska man satsa på - och inte? Damernas.se guidar dig till den exotiska trenden. 

TRENDTIPS:- Att bära mönster är en konst, och du ska nu bli invigd. Våga mönster och att matcha ett mönstrat plagg med ett annat. För att det inte ska kännas för utspökat - satsa på minimalistiska, enkla och dressade snitt. Inspireras av Chloé.  
- Var inte rädd för de riktigt stora mönstren som vi ser hos Dries van Noten. Låt mönstren ta plats, och dansa ut på en enkel, rak klänning.