Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vårens 8 största skotrender 2012

Högt, lågt, knalligt eller detaljrikt? Nyfiken på hur säsongens skor ska se ut?Damernas.se guidar dig till vårens 8 största skotrender efter klicket. 

PSST. Läs mer om vårens och sommarens trender 2012 här. 

1. RemmarVåren 2012 ska skorna ha remmar, något som hänger samman med den stor retrotrenden som dominerar vårmodet. Även T-slejfen gör comeback. Remtrenden innefattar flera remmar som ligger kors och tvärs om varandra såväl som en ensam, elegant (och ursnygg) ankelrem.  

2. FlerfärgatSäsongens blockmönster avspeglar sig även på vårens skomode. Låt vårskorna dra blickarna till sig genom starka, missmatchade toner, lekfulla detaljer och remmar i avvikande färger. 

3. MegaplattformOm du vill se världen från ett nytt perspektiv är detta trenden för dig. Våren 2012 är nämligen megaplattformens säsong. Stort och klumpigt! Och du blir lång på kuppen. 

4. PlastPlast, plast och åter plast. Konstgjort är stor trend våren 2012, något som även går igen på skorna. En liten plastdetalj som avslöjar färgen på nagellacket du har på tårna eller en heltäckande plaststövel spelar ingen roll - huvudsaken är att det är plast. 

5. LoafersLoafers fortsätter vara en trend denna säsong, men i år ska de vara fulla av färg och med många detaljer som tofsar och fransar. 

6. PastellerDags att lägga in de svarta skorna i garderoben ett tag, för våren 2012 ska skorna synas och blända dig i ögonen. Pasteller, som är en stor trend våren 2012, syns även i skomodet. Matcha med en outfit i en annan pastellnyans eller bryt av till den lilla svarta. 

7. MetallicMetallicfärger, guld och silver tar steget ner till skorna våren och sommaren 2012, något som går i linje med trenden med skorna som ska stå i centrum. Vill du kombinera skorna med en annan tydlig vårtrend? Varför inte låta 1920-talets art deco-mönster pryda säsongens vårskor? 

8. Fokus på tåEn tydlig trenddetalj att lägga vantarna (eller kanske snarare fötterna) på är den guld- eller silverfärgade tån. Stiligt värre, och dessutom en trend som fortsätter vara het även nästa säsong.