Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

VÅRMODE 2012: Grafiskt & blockat

Skarpa linjer, grafiska mönster och blockade färger. Spana in vårens blockade och grafiska trend efter klicket ...

PSST! Varje vecka under våren kommer Damernas.se presentera vårens trender - stora som små. Dessutom kommer du varje vecka kunna njuta av de bästa och trendigaste shoppingtipsen.

I denna så pudriga, mjuka och romantiska trendsäsong finns även skarpare inslag. Ett av dessa är de grafiska mönster och skarpa block som, ofta tillsammans med en starkare färgpalett, ligger som en välkommen stoppkloss i vårens modebild. 

Balenciaga blockar boxiga jackor i grönt, svart och guld, Hermès skapar grafiska mönster med orange, svart och vitt medan Costume National och 3.1 Phillip Lim tar sig an pastelltrenden i blockversion genom att tillsätta en dos svart som accentfärg.  

TRENDTIPS!- Blocka med hjälp av enfärgade plagg. Vill du ha mer frihet i trenden kan det vara idé att inspireras av 3.1 Phillip Lim som skapar en färgblockning genom att använda flera olika, enfärgade plagg. Resultatet blir inte bara lättvarierat, utan även fräscht och ultrasnyggt.
- Gör som hos Chloé och kombinera två olika trender: grafiska mönster och plisserat. Förutom att det så klart är supertrendigt, så ger det en cool effekt och mer attityd i plagget.
- Låt detaljerna tala. Våren 2012 är ingen säsong där detaljer ska smygas in. Tvärtom. Markera detaljer som fickor och undertröja. Låt en liten, knallig detalj titta fram och skapa modeunder. Inspireras av Balenciaga och 1a Classe.
- Vill du inte gå hela trenden ut? Just färgblockning och grafiska mönster gå igen på både väskor, skor och smycken i vår. 

Balenciaga, 3.1 Phillip Lim, C'N'C Costume National, Chloé, Hermès
Ports 1961, 1a Classe, Max Mara, Celine, Costume National
Barbara Bui, Acne, Kenzo, Rodarte, Cacharel

LÄS MER OM VÅRENS TRENDER 2012 HÄR