Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

VÅRMODE 2012: Så bär du vårens vita trend

Lekfullt, skräddat eller arkitektoniskt vitt? Damernas.se guidar dig till vårens vita trend. 

PSST. Läs mer om vårens och sommarens trender 2012 här. 

Krispigt vitt är ett återkommande inslag i vårens mode, framför allt i de mer arkitektoniska kreationerna vars axlar är uppbyggda och rundade, som hos Jil Sander . För att inte tala om de skarpa, dressade snitt på ärmar och skört som syns hos Céline. ”Det är väldigt skulpturalt, väldigt tredimensionellt.
Vi accentuerade bitar som kändes starka nog att framhäva och försökte skapa nya proportioner”, sa Phoebe Philo om Célines vårkollektion, som till stor del bygger på det krispigt vita.

Den vita kavajen och bomberjackan är ett återkommande plagg i vårens mode 2012, gärna i kombination med ett par dressade vita shorts, den så kallade shortssuiten. 

TRENDTIPS:- Glöm den lilla svarta, nu är det den lilla vita som gäller! Satsa på en snäv fodralklänning (inspireras av Jil Sander), en arkitektonisk (släng ett öga åt Chanel och Altuzarra) eller en flapperklänning (som hos Ralph Lauren).
- Vitt är en skarp färg, som syns. Våga vitt från topp till tå. Inspireras av Jil Sander och Céline.
- Den vita kavajen är tillbaka, men denna vår ska den matchas med ett par vita, skräddade shots. Sommarkostymen med kavaj och shorts är en av säsongens riktiga hits! Kika på Marni och förförs. 

Céline, Marni, Chloè, Rochas
Stella McCartney, Jil Sander, Chanel, Givenchy

Vera Wang, Stella McCartney, Versace, Altuzarra
Jil Sander, Alexander Wang, Ralph Lauren, Chloè