Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

VÅRMODE: Flappermode = stor trend våren 2012

Gör dig redo att ta dig en charleston-svängom, och dansa in i den store Gatsbys fina 1920-talsvärld. Damernas.se guidar dig till en av vårens absolut hetaste trender efter klicket ...

PSST. Läs mer om vårens och sommarens trender 2012 här. 

Ta dig en charleston-svängom! Det glada, jazziga 20-talet är nämligen en het trend i vår.
Tänk dramatiska fjädrar, fransar, djupa V-ringningar och art déco-mönster och du är trenden på spåren.
”Jag gillar de arkitektoniska formerna. Speciellt de som är inspirerade av skyskraporna i New York”, sa Guccis Frida Giannini och visade modeller i flapperklänningar, vars mönster för tankarna till Chrysler Building i New York.
Det italienska modehuset, som grundades 1921, firar sina 90 år med en tillbakablick och döpte kollektionen till hard déco. Just Gucci går i bräschen för denna 20-talstrend, tillsammans med ett annat stora märke, nämligen Ralph Lauren som inspirerades av F. Scott Fitzgeralds roman Den store Gatsby. Denna roman blir film på nytt senare i år, var en stor inspirationskälla för flera designers, däribland Ralph Lauren som ovan nämns - som faktiskt gjorde kläderna till den första filmversion som kom 1974.

TRENDTIPS!- Satsa på en V-ringad flapper-klänning, med lågt sittande midja, i vår. Ett hett plagg denna säsong, som även fortsätter att finnas med i modebilden i höst. Med andra ord, en investering som håller minst två säsonger.
- Art déco-mönster syns lite var stans i modet just nu: På skor, väskor och klänningar. Tänk Chrysler Building i New York och du är trendmönstret på spåren ...
- Håll utkik efter typiska 1920-talsdetaljer, som fransar (som även det är hett även i höst) och fjädrar ...